Batı Karadeniz'in en eski yerleşim yeri olarak bilinen ve halk arasında "40 basamaklar" olarak bilinen Konuralp'teki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde kazı çalışmaları Düzce Üniversitesi (DÜ)’nin bilimsel danışmanlığı ve Düzce Belediyesi’nin destekleriyle sürüyor.

Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlileri M.S. 4'üncü yüzyılın sonuna kadar kullanılan antik tiyatroda ortaya çıkarılacak buluntuların tarihlendirilmesi için yoğun çaba harcıyor.

Kazı çalışmalarında Konuralp’in toprak altında kalan tarihi zenginlikleri gün yüzüne çıkartılırken, çalışmalara Düzce Belediyesi birim müdürleri ve personelleri de destek verdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, çalışmalara katılan birim müdürleri ve personellere teşekkür etti. Başkan Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Personelimiz Prusias Ad Hypium Antik Kenti kazı çalışmalarına bu hafta da destek verdi. Bu tarihi alanı Düzcemiz’e kazandırmak için kararlıyız. Her hafta devam edecek çalışmalarımıza destek veren personelimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.