1 Temmuz’da başlayan tam normalleşme sürecinde artmaya devam eden vaka ve vefat sayılarıyla yeni tip koronavirüs salgını yeniden korkutucu boyutlara ulaştı. 1.5 yıllık uzaktan eğitim arasından 6 Eylül itibariyle tüm kademelerde tam zamanlı yüz yüze eğitimin başlaması salgının çocuklar arasında yayılmasına da neden oldu.

4 vakadan 1’i çocuk

Okullarda salgına karşı tüm tedbirlerin alındığı açıklansa da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre 0-17 yaş arasındaki çocukların toplam vakalardaki payı yüzde 25’e yükseldi. Bakan Koca, bununla birlikte durumun kontrol altında olduğunu belirterek yüz yüze eğitimden geri adım atılmasının mümkün olmayacağını vurguladı.

Öğrenci veya öğretmenlerde vaka görülmesi durumunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı rehber doğrultusunda okul bazlı değil sınıf bazlı karantina uygulanması kararı alınmıştı. Bunun için de bir sınıfta en az 2 vaka görülmesi şartı getirilmişti.

Düzce’de 120 sınıf karantinada

Öte yandan yüz yüze eğitim Düzce’de de çocuk vaka sayısının patlamasına neden oldu. Edinilen bilgilere göre yüz yüze eğitimde 1 ay geride kalırken il genelinde toplamda 120 sınıf karantinaya alındı. COVİD-19 vakası tespit edildiği için sınıf bazlı karantina uygulamasına geçilen bu sınıflarda yüz yüze eğitime ara verilerek eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim faaliyetleriyle yapılmaya başlandı.

Artış sürüyor, uzmanlar uyarıyor

Vaka yoğunluğunun en çok arttığı 3. il olan Düzce’de yükselişin devam etmesi nedeniyle uzmanlar uyardı. Düzce’de kısıtlamalarla elde edilen kazanımlar kaybedilirken durumun daha kötüye gitmemesi ve salgının kontrol altına alınması için kurallara tam uyum ve 2 doz taş aşılamanın önemi vurgulandı. Düzce’deki kötü gidişat nedeniyle ek tedbirlerin alınması da gündemde…

Öncü Haber Merkezi