Yeni Tip (Covid – 19) salgınıyla sağlık çalışanlarının ardından en çok güvenlik güçleri mücadele ediyor. Düzce’de yapılan Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması’nda polis ekipleri, koronavirüs salgını kontrolleri yaptı. Uygulamada kural ve yasaklara uymayan bazı vatandaşlar uyarılırken, bazı vatandaşlara da para cezası kesildi.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye’nin 81 İl Valiliği’ne “Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması” adı altında talimat gönderdi. Bunun üzerine Düzce genelinde polis ve jandarma ekipleri seferber edildi. Uygulamalarda, koronavirüs salgını nedeniyle alınan kural ve yasaklara uymayanlar uyarıldı. 

Düzce şehir merkezinde yapılan uygulamalarda, özellikle risk grubunda bulunduğu için sokağa çıkma yasağa getirilen 65 ve yaş üstü vatandaşlara GBT sorgulaması yapılarak uyarılarda bulundu. Yasağı ikinci kez ihlal eden 65 yaş ve üstü vatandaşlara ise 3 bin 150 TL para cezası kesildi.

Halkın toplu halde bulunduğu banka ve mağazaları da denetleyen polis ekipleri, sosyal mesafe kuralları konusunda yetkilileri uyardılar.