Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını, ülkemizi de tehdit ediyor. Salgının yayılım hızını düşürmek ve toplum sağlığını korumak amacıyla gerekli tedbirler alınmaya devam ediyor.

Salgın nedeniyle sağlık tesislerinin artan ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Birim değeri 48.500 TL olan 200 adet TİP-7 VENTİLATÖR cihazı alımına ilişkin süreci tamamlayan bakanlık ventilatörlerin dağıtımını yaptı.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinesinde vatandaşların hizmetine sunulmak üzere, 97.000 TL değerinde 2 adet  TİP-7 VENTİLATÖR cihazı Atatürk Devlet Hastanesi’ne tahsisi yapıldı.

Ventilatör nedir?

Ventilatör kamuoyunda bilinen adıyla solunum cihazları, nefes alabilen havayı akciğerlerin içine ve dışına hareket ettirerek mekanik ventilasyon sağlamak, fiziksel olarak nefes alamayan veya yetersiz nefes alan bir hastaya nefes vermek için tasarlanmış bir makinedir.

Ventilatörler ağırlıklı olarak yoğun bakım tıbbı, evde bakım ve acil tıpta (bağımsız üniteler olarak) ve anesteziyolojide (bir anestezi makinesinin bir bileşeni olarak) kullanılır.

Modern ventilatörler, basınç ve akış özelliklerinin bireysel bir hastanın ihtiyaçlarına tam olarak uyarlanmasını sağlamak için küçük bir gömülü sistem tarafından elektronik olarak kontrol edilir.