Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Sanat Şehri Düzce" sloganı ile Ankara ve Düzce arasında mekik dokuyan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün, yatırımların peşini bırakmadığı vurgulandı. Bir yandan dev projeleri tek tek hayata geçiren Başkan Özlü’nün, kültür ve sanat etkinliklerine de büyük önem verdiğini altı çizildi.

Açıklamada, Başkan Özlü’nün bir süre önce AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile birlikte Kültür Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ile bir araya geldiği ve bu görüşmede, Başkan Özlü tarafından Düzce'ye Devlet Tiyatroları Sahnesi’nin açılması talepte bulunulduğu anımsatıldı.

Bu girişimin Düzceliler’de büyük heyecan uyandırdığı belirtilerek, Başkan Özlü’nün yeniden Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ile iletişime geçtiği ve talebini yeniden hatırlattığı aktarıldı.

Turne sahnesi için hazırlıklar başladı

Açıklamanın devamında görüşlerine yer verilen Düzce Belediyesi Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Düzce Belediyesi arasında protokol yapılacağını ve yeni sezonda turne sahnesi için ise hazırlıkların başladığını kaydetti.

Pandemi nedeniyle bir süre ara verilen etkinliklerin artarak devam edeceğini kaydeden Başkan Özlü; "Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemeye hazırlanıyoruz. Düzceli hemşehrilerimiz kültürel ve sanatsal etkinliklere doyacak." ifadesini kullandı.

“Bu yıl çok renkli ve coşkulu geçecek”
Başkan Özlü, pandemi nedeniyle kültür sanat etkinliklerinin sekteye uğradığını, ancak pandeminin etkilerinin azalması ile birlikte yeniden bu faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirterek, "Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle sanatsal faaliyetlerimize ara vermek zorunda kalmıştık. Uzun bir aradan sonra bu yıl itibariyle kültür-sanat faaliyetlerimiz yeniden başladı. Bu yıl çok renkli ve coşkulu geçecek. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile sıkı diyalogumuz devam ediyor. Düzce'ye Devlet Tiyatroları sahnesi gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunun için önümüzdeki günlerde Bakanlık ve belediyemiz arasında bir protokol imzalayacağız." ifadelerini kullandı.

Özlü’den teşekkür paylaşımı

Öte yandan Düzce’nin doğal zenginleri arasında yer alan ve uzun süredir değerlendirilmeyi bekleyen “Korugöl Tabiat Parkı” yatırımı hakkında da bir paylaşım yapan Başkan Özlü, projenin ilerlemesinde kuruma destek olanlara teşekkür etti.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "’Turizm Şehri Düzce’ için ‘Korugöl Tabiat Parkı'na yatırım yapıyoruz. Altyapı çalışmalarını devletin, üst yapı ve işletme yatırımlarının TURSAB tarafından gerçekleştirileceği proje modeli ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda yol açma çalışmalarını büyük bir özveri ve hızla tamamlayan Düzce İl Özel İdaresi’ne, Genel Sekreterimiz Sayın Hayri Şen’e teşekkür ediyorum. Çok değerli Valimiz Sayın Cevdet Atay'a şükranlarımı sunuyorum. İşin özü çalışmak.”