Düzce Sebze ve Meyve Hali’nden aldıkları ürünleri satmalarına rağmen Aziziye Mahallesi’nde kurulan Köylü Pazarı’nda tezgâh açan esnaflar, yerlerini beğenmediklerini ileri sürerek soluğu yine Düzce Valiliği’nin önünde aldı.

Çoğunluğunu köylü pazarını işgal eden esnafların oluşturduğu pazarcılar, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile görüşme talebinde bulundu. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, pazaryeri sorumluluğunun Düzce Belediyesi’ne ait olduğunu, bu nedenle de Vali Dağlı ile görüşme talebinin imkânsız olduğunu söyledi. Bunun üzerine Düzce Belediyesi önünde toplanan esnaflar, burada Düzce Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Erdal Demir ile görüştü.

Demir, köylü pazarında sadece köylü üreticilerin satış yapabileceğini, Hal’den aldıkları ürünleri satanlara asla izin verilmeyeceğini söylemesi üzerine, esnaflar Belediyenin önünden dağıldı.

“Köylü pazarında üreticilerin yerini işgal eden esnaflar bulunmaktadır”

Konu ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bugün Düzce Valiliği ve Düzce Belediye Binasının önünde eylem yapanların köylü üreticiler değil, Hal’den alışveriş yapan esnaflar olduğu belirtildi.

“Üretici pazar yerinde, üretici olmayıp sadece halden mal alan ve üreticinin yerini işgal ederek satış yapan esnaflar bulunmaktadır.” Denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Kendileri için ayrılmış alanda pazar tezgâhı açamayıp da, yol, kaldırım vb. yerlere tezgâh açan köylü vatandaşlarımızın olması nedeniyle köylü pazarı olarak adlandırılan alanlarda mağduriyetler söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik uyarınca, mevcut pazar yerinde satış yapan esnafın %30’dan fazlasının üretici olamayacağı ve bu üreticilerin satış yapacağı alanın 1x1,5 ebatlarında olacağı belirtilmiştir. Yeni yapılan düzenleme ile her iki üretici pazar yerinde hali hazırda bulunan üretici sayısından fazla pazar yeri belirlenerek tüm üreticilerimizi kapalı alanda, her türlü hava şartlarından korumak amacıyla 2x20 ebatlarında yer tahsisi sağlanmıştır.

Bu kapsamda, hiçbir üretici yerinden kaldırılarak mağdur edilmeyecek, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik çerçevesinde belirtilen çizgi çalışması ile yerleri belirlenecektir.

Düzce Belediyesi: “Her zaman köylü üreticilerimizin yanındayız”

Konu ile ilgili Öncü Haber’e bilgi veren Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü  Sezgin Diner, bugün eylem yapanların köylü üreticiler olmadığını, köylü pazarında köylülerin yerlerini işgal eden pazarcılar olduğunu söyledi. Diner, “Biz Düzce Belediyesi olarak her zaman Köylü Üreticilerimizin yanındayız. Onlara da Zabıta birimi olarak ellimizden gelen desteği veriyoruz. Ancak bugün Düzce Belediyesi önünde toplanan kişilerin köylü üreticiler olmadığını, Pazar yerinde ki köylü üreticilerin yerlerini işgal eden esnaflar olduğunu gördük” diye konuştu.