Küçükahmetler köyünde, sürü halinde gezen sokak köpekleri vatandaşlara saldırıyor. Bugüne kadar 4 kişi sokak köpeklerinin saldırısına maruz kalarak yaralandı. Köy sakinlerinden Metin İmamoğlu, sokak köpeklerinin köyden alınarak barınağa götürülmesi için Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Düzce İl Özel İdaresine başvurduklarını, ancak bugüne kadar sonuç alamadıklarını ifade etti.

Saldırgan sokak köpekleri nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamadıklarını kaydeden İmamoğlu, “Sokak köpekleriyle ilgili bazı sıkıntılarımız var. Bunu bir, bir buçuk ay önce ilgili mercilere bildirdik. Bu sıkıntıyı Düzce Belediyesine, Düzce İl Özel İdaresine, köy muhtarına ve daha sonra Düzce Valiliğine bildirdik. Belediye bize bağlı değilsiniz köy olduğunuz için Özel İdare’ye başvurun dediler, orası da toplamaya aracımız yok dedi. Valilik de ilgili mercilere bildirdiğini söyledi ama bir çalışma yapılmadı. Yanıt olarak tam olumsuz bir yanıtta almadık olumlu bir yanıtta almadık. Ondan dolayı sıkıntılarımız var. Sokakta gezen insanlara saldırıyorlar. Bisikletli olsun motosikletli olsun veya taksiyle geçenler olsun herkese saldırıyorlar.  Bizim iş yerimizin oraya geliyorlar orada oturanlara rahatsızlık veriyorlar.  Vatandaş da tedirgin oluyor tabii. Şurada bulunan beyaz köpeğin 3-4 kişiyi yaraladığını öğrendik. Tedirgin oluyoruz. Köpek evcil olabilir ama başı boş olduğu için sahibi olmadığı için kime ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Biz de mesuliyet kabul etmiyoruz. Köpeği dövsen yazıktır günahtır, candır. Hayvan kıyımı da yapamayız.  Bunun için ilgililerin bu konu ile ilgilenmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

“Sokak Köpeklerinden tedirginiz”

Sokak köpeklerinin yolda giden herkese saldırdığını dile getiren köy sakinlerinden İsmail İmamoğlu’da, “Metin kardeşimin anlattıklarına katlıyorum. Bizim bu hayvanın tanımadığı insanlara zarar vermesinden başka bir endişemiz yok. Tabi ki ufak tefek de olsa yaralamalı saldırıları oldu. Bu kişiler kuduz tedavisi oldular.  Şimdi yarın öbür gün böyle bir durum karşısında bilmeyen kişiler bizim hakkımızda şikayetçi de olabilir. Neden köpeğinize sahip çıkmıyorsunuz diye. Hayvan sadece kapıya dışarıdan gelen bir sokak köpeği o yüzden tedirginiz.  İnşallah ilgililer bu durum hakkında bir çözüm üretirler. Hayvanda üzülmez bizde hayvanın akıbeti hakkında endişe etmeyiz. Çünkü bizim buralarda bu köpek hakkında pek iyi şeyler söylenmiyor. Sahip çıkmazsanız şunu yapacağız bunu yapacağız diyenler de var arabasıyla ezmeye çalışanlar da var” şeklinde konuştu.

“Köpeklerin toplanması için her kuruma başvurduk”

Sokak köpeklerinin toplanması için Düzce’deki ilgili tüm kurumlara başvurduklarını belirten köy muhtarı Mecit Dalkes ise, olumlu bir sonuç alamadıklarını savundu. Köy sakinlerinin sokak köpeklerinden büyük rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Dalkes, “Köyümüzde bir sürü sahipsiz köpekler var. İnsanlara saldırıyorlar, hayvanlara saldırıyorlar. Tabi ben barınağa kaç defa telefon etsem de bana tamam geliyoruz geleceğiz diyorlar. Ama halen daha gelen giden yok. Özel İdare’ye diyoruz, bizim arabamız yok gelemeyiz diyorlar” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI