Merkeze bağlı Dağdibi Köyü’nün geçtiğimiz haziran ayında meydana gelen sel afetinde yıkılan köprüsünün yeniden yapımı için aylardır çalışma yürütülmediğini belirten köy sakinleri, ulaşım için gerekli olan çalışmaların ödenek yetersizliği gibi gerekçelerle askıya alınmasını eleştirmişti. 

Halk için acil ihtiyaç olan hizmetlerin haftalar ya da aylar süren bekleyişlere gebe kalmasını haksızlık olarak niteleyen Dağdibi Köyü sakinleri, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdikleri mesaj ve video görüntüleri ile yaşadıkları çileyi gözler önüne sermişti.

“Konserler için çıkan ödenek köprü için çıkmıyor”

Yol ve köprülere ödenek bulunamazken, Düzce’de düzenlenen şenlik ve festivallere atıfta bulunan köylüler, “Düzce merkeze bağlı Dağdibi Köyü’nde 4 ay önce ilimizde yaşanan sel felaketi sonrası köy girişinde bulunan köprümüz yıkıldı. 4 ay geçmesine rağmen köprümüz hala yapılmadı. Köprü için ödenek bekleniyormuş. Düzce’de onca konser veriliyor oralara çıkan ödenek köprü için çıkmıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

“Dağdibi Köyü’nün Köprü Çilesi” başlığı ile haberin Öncü Haber’de yayınlanması sonrası yetkililer harekete geçti. Düzce İl Özel İdaresi tarafından köyün toprak yığını ile kapalı olan girişi ulaşıma açıldı.

“Sesimizi duyurdunuz sayenizde köyümüzün girişi yapıldı”

Bu gelişmeyi memnuniyetle karşılayan köy sakinleri, Öncü Haber’e teşekkür etti. Aylardır süren ulaşım sıkıntıları bir nebze de olsa hafifleyen ve kısa zamanda yeni köprünün inşa edilmesini isteyen vatandaşlar, haber merkezimize gönderdikleri mesajda, “Geçen gün köyümüzün girişi kapalı diye bir video paylaşmıştım ve siz de sesimizi duyurdunuz. Sayenizde bugün köyümüzün girişi yapıldı ve açıldı çok teşekkür ederim Öncü Haber’e ve ailesine…” ifadelerini kullandı.