Düzce’de çevresel konularla ilgili sorun ve şikayetler bitmiyor. Bu kez merkeze bağlı Duraklar Köyü’nden geçen derede günlerdir hakim olan kötü koku şikayet konusu oldu.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdikleri video ile suyun rengine de dikkat çeken tepkili köy sakinleri, kimyasal atıkların dereye karışması endişesi taşıdıklarını belirtti.




Suyun bu renk alması ve kokunun nedeni olarak yakındaki Düzce 1. Organize Sanayi bölgesine işaret eden vatandaşlar, yoğun koku yüzünden kapı-pencere açamadıklarını söyledi. Suyun bu haliyle sağlığı da tehdit ettiğini belirten köylüler, özellikle çocukların hastalık kapma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu vurguladı. Düzce’de sık sık su kaynaklarına değişik maddeler karışması yüzünden benzer vakaların yaşandığını kaydeden koku mağduru köylüler, gerekli araştırma yapılmadan içlerinin rahat etmeyeceğini dile getirdi.

​Öte yandan Duraklar Köyü’nde geçen deredeki renk değişimi ve koku için yetkililer tarafından “yağmur suyu” açıklaması yapıldığı öğrenilirken, bundan tatmin olmayan köylüler, ‘Kimyasal atık’ olma ihtimaline karşı numune alınıp sonuçların kamuoyuna açıklanmasını istiyor. 

Haber: H. DURNA