Düzce Merkez Kültür Mahallesi 754. sokak üzerinde Namık Kemal İlkokulu’nun hemen yanındaki çöp konteynerlerinin yetersiz olmasından dolayı çöplerin taşması ve yerlerde olmasının nedeniyle şikayetler artmaya devam ediyor.  WhatsApp ihbar hattımıza ulaşan görüntüler üzerine Öncü Haber olarak bugün o sokağa gittik.

Konteynerlerin yetersizliğinden şikayet eden esnaf Zeynep Sezgin, belediye ekipleri tarafından çöplerin toplandığını fakat toplanırken dikkatsizlik sonucu çöp sularının sokağı kirlettiğini belirtti. Sezgin, şunları söyledi:
 
“Çöp konteynerleri yetersiz ve sürekli çöp atılan bir yer burası. Belediye ile temas halindeyiz.  Çöplerimiz alınıyor, alınmıyor değil. Fakat çöpler araçlara yüklenirken çöplerden sular dökülüyor. Bu sular da sokakta koku yapıyor.“

"Hepimiz aradık, kimse ilgilenmedi"


Sokak üzerindeki ilkokulun da konuya duyarsız kaldığını söyleyen Sezgin, belediyeden yardım istediklerini de belirtirken, şunları ifade etti:

“153’den yardım istiyoruz, belediyenin temizlik işlerinden yardım istiyoruz. Defalarca kez dilekçe yazdım ama hiçbir dilekçeme dönülmedi. Yıkama talebime de dönülmedi. Yağmur yağınca ancak temizlendi sokağımız . Bu konuyla ilgili bir muhatap bulamıyoruz. Ne sokak ne konteynerler yıkanmıyor. Benim haricimde diğer esnaf arkadaşlarımız da rahatsız bu durumdan.  Onlar da aradılar, şikayetçi oldular. Fakat ilerleme kaydedemiyoruz.”

HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: T.AKARSU