Geçtiğimiz mayıs ayında inşaat çalışmaları başlayan kütüphanenin hızlı şekilde ilerlediğini kaydeden Düzce Belediyesi, yaptığı açılamada Başkan Özlü’nün görüşlerine yer verdi. Özlü’nün, 240 metrekarelik alan üzerine konuşlandırılacak kütüphane ile Düzce’nin yeni bir kültür merkezi daha kazanacağını söylediği belirtildi.

RÖLYEF YERLEŞTİRİLECEK

Açıklama şöyle sürdü: “Kütüphanenin ay sonuna kadar kaba inşaatının bitirilmesi planlanıyor. Kaba inşaatın bitmesiyle birlikte ince işçilik çalışmalarına da hızlı şekilde başlanacak. Kütüphane inşaatının tamamlanmasıyla birlikte kütüphane çevresi ve park içi peyzaj çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca, park içerisine çalışmaları devam eden ve Kafkas toplumlarının kültürlerini yansıtacak olan 8 metre yüksekliğinde rölyef yerleştirilecek.

KABA İNŞAAT AY SONU BİTİYOR
Önümüzdeki hafta itibariyle zemin kat tabliye betonu dökülecek olan kütüphane inşaatında eylül ayı sonunda kaba inşaatın bitirilmesi planlanıyor. Kaba inşaatın bitmesiyle birlikte ince işçilik çalışmalarına da hızlı şekilde başlanacak.

PARK İÇERİSİNDE 8 METRELİK RÖLYEF
Kütüphane inşaatının tamamlanmasıyla birlikte kütüphane çevresi ve park içi peyzaj çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca, park içerisine çalışmaları devam eden ve Kafkas toplumlarının kültürlerini yansıtacak olan 8 metre yüksekliğinde rölyef yerleştirilecek.”