“Engelleri Birlikte Aşıyoruz” projesi kapsamında, özel gereksinimli vatandaşlara konser vermek üzere fantezi müziğin sevilen ismi Metin Şentürk, Düzce Valisi Cevdet Atay ile birlikte Kusursuz Kafede çalışan özel gereksinimli bireylerle bir araya geldi.

Özel Gereksinimli vatandaşlarla yakından ilgilenen Metin Şentürk, kendisine gösterilen ilgiden dolayı memnun kaldı. Kusursuz Kafede Öncü Haber muhabirinin sorularını yanıtlayan Şentürk, Düzce Valisi Cevdet Atay ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye özel gereksinimli bireylere gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür etti.

“Kusursuz Kafeye gelen herkes, kusursuz hizmet görecek”

“Kusursuz Kafeye gelen herkes, kusursuz hizmet görecek” diyen Şentürk, “Öncelikle Sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza hassasiyetleri için çok teşekkür ediyorum. Hassasiyetleri burada çok üst düzeyde. Ben her zaman söylüyorum, Vali gibi Vali değil, abi gibi vali, abi gibi bir Belediye Başkanı öyle olmak lazım. Düzce’de böyle, maşallah. Burada şimdi kardeşlerim ile sohbet ettim, hepsi birbirinden kahraman. Hikâyelerinin kahramanı olmuş insanlar. O yüzden hepsini tebrik ediyorum ve bu Kusursuz Kafeye gelen herkes, kusursuz hizmet görecek diyorum” şeklinde konuştu.

“Bu tür alanlar tüm ülke genelinde çoğaltılmalı”

Özel gereksinimli bireyleri topluma kazandırmak için Kusursuz Kafe gibi alanların Türkiye’de çoğaltılması gerektiğinin altını çizen Şentürk, “Bu bütün ülkenin her alanında olması gereken bir hizmet. Bu tür mekânlar birçok yerde yavaş yavaş çoğalıyor zaten. Bunlar bizim kardeşlerimizin ayakta durmalar, evine ekmek götürmeleri, kendilerini iyi hissetmeleri üretici olduklarını topluma kanıtlamaları için çok önemli bir proje. O yüzden gördüğünüz gibi engelliler sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten, aynı zamanda çalışan insanlarmış. Demek ki fırsat verilince e oluyor? Ortada engel kalmıyormuş” diye konuştu.

Vali Atay: “Metin Şentürk bizi çok memnun etti”

Özel gereksinimli bireylere konser vermek için Düzce’ye gelen Metin Şentürk’e teşekkür eden Düzce Valisi Cevdet Atay ise, “Bugün Kusursuz Kafede, Türkiye’nin tanınan sanatçısı Metin Şentürk arkadaşlarımızla birlikte bir araya geldi. Bizi çok memnun ettiler.

Akşam da saat 19:00’da Kapalı Spor Salonunda Düzce’de yaşayan Özel Gereksinimli kardeşlerimize, dostlarımıza yönelik konseri olacak. Biz de bu konsere hep beraber iştirak edeceğiz. Ben kendisine teşekkür ediyorum” açıklamalarına bulundu.

HABER: Savaş ARI