Her yıl 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası” dolayısıyla Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Akçakoca Belediye Başkanı Okan Başkan Yanmaz birer mesaj yayımladı.



İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında Başkan Dr. Faruk Özlü, teşkilatın geçmişte ve günümüzde taşıdığı öneme vurgu yaparak, “Osmanlı döneminde Tulumbacılar Ocağı ve Askeri İtfaiye Teşkilatı gibi çeşitli isimlerle hizmet veren yangın söndürme teşkilatı 25 Eylül 1923 tarihi itibariyle belediye hizmeti kabul edilmiş ve modern itfaiye teşkilatı oluşturulmuştur. Bugün, yarım asra yaklaşan hizmet süresince modern teçhizat ve personeli ile sadece yangınlarda değil, sel ve depremler gibi tüm doğal afetlerde de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için 24 saat canla, başla çalışan İtfaiye Teşkilatımız, kutsal bir vazife ifa etmektedir. Bu vesile ile milletimizin can güvenliği için mücadele eden ve bu uğurda hayatını kaybeden şehit itfaiyecilerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, görevi başında bulunan tüm itfaiye erlerine teşekkür ediyor, tüm itfaiye teşkilatımızın İtfaiyecilik Haftası'nı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.



Başkan Yanmaz'dan İtfaiye Haftası mesajı

Başkan Yanmaz ise yayımladığı mesajında, '24 saat halkın emrinde olan itfaiye çalışanları büyük ve önemli bir görevi yerine getirmektedir. İtfaiye çalışanları, insanımız ve tüm canlıları, başta yangın felaketi olmak üzere, deprem, sel gibi birçok doğal afete karşı koruyup, onlara siper olmaktadır. Bununla birlikte itfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan bir meslek olup beraberinde büyük sorumluluklar getirmektedir. Her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, ailelerini geride bırakan, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan bütün itfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftası'nı kutlar, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dilerim.' ifadelerine yer verdi.