1997 yılında Düzceliler’i ilk tavuk dönerle tanıştıran 38 yıllık döner ustası ‘Dönerci Hacı Baba’ lakaplı Hayrullah Ekmekçi, Yeni Sanayi Sitesi’nde bulunan esnaf lokantasında en lezzetli dönerleri müşterileri için hazırlıyor. Hayrullah Ekmekçi, namı diğer Dönerci Hacı Baba’nın elleri ile hazırladığı tavuk dönerin ünü Düzce sınırlarını da aştı. Öyle ki, Ekmekçi’nin çalıştığı esnaf lokantasına Düzce ve ilçelerden gelen tavuk döner severlerin akınına uğruyor.

En lezzetli tavuk dönerin püf noktaları neler?

En lezzetli tavuk dönerin hazırlanışındaki püf noktalarını Öncü Haber mikrofonu ile paylaşan 38 yıllık döner ustası Ekmekçi, “Bu işin püf noktası, tavuğun her yerini kullanacaksın. But, göğüs ve derisini kullanıp sosla zenginleştireceksin. Bunun sosunda sarımsak, yoğurt domates ve bol baharat kullanacaksın. Bu saydıklarımla harmanlanan döneri bir gün bekletip dinlendireceksin” diye konuştu.

“77 Yaşındayım, hobi olarak dönercilik yapıyorum”

İlerleyen yaşına rağmen mesleğine hobi olarak devam ettiğini kaydeden Ekmekçi, “Dönere ilgi çok büyük. Müşterilerimiz sağ olsunlar dönerimizden vazgeçemiyorlar. Düzce’nin her yerinden misafirlerimiz geliyor. İsmimizi, dönerimizin lezzetini duyan geliyor. Telefonla siparişlerimizde de bir yoğunluğumuz var. Bu işi şuanda Yeni Sanayi’de caminin altında köşedeki dükkânda yapıyoruz. Beni gelen burada bulur. 77 yaşındayım,  bu işi severek yapıyorum, enerjim yerimde hobi olarak dönercilik yapıyorum. Pandemi döneminde birilerine hizmet etmeye geldim” şeklinde konuştu.

Demir: “Döner yemek için haftanın birkaç günü Kaynaşlı’dan buraya geliyorum”

Yıllardır Ekmekçi’nin hazırladığı lezzetli tavuk dönerlerden yemek için haftanın birkaç günü Yeni Sanayi Sitesi’ne geldiğini ifade eden Özkan Demir,  “Yıllardan beri dönerini severek yediğimiz bir yer. Düzce’nin belli yerlerinde özellikle gittiğim yerlerden biri. Gerçekten mükemmel bir döner yapıyor. Ellerine sağlık diyorum. Haftanın belirli günlerinde Kaynaşlı’dan buraya döner yemeye geliyoruz” açıklamalarında bulundu.

“Hacı Baba’nın döneri gerçekten çok lezzetli”

Ekmekçi’nin hazırladığı dönerleri çok lezzetli bulduğunu dile getiren Enes Doğan isimli müşterisi ise, “Burayı çok seviyoruz, beğenerek geliyoruz. Hacı babanın döneri çok lezzetli oluyor. Burada yemek hoşumuza gidiyor. Sürekli olarak buraya geliyoruz.” dedi.

HABER: Savaş ARI