Bölgede yaya ulaşımını düzenleyen trafik ışıklarının araç yoğunluğunu engellemekte yetersiz kalması ve kaza riski gerekçesiyle Düzce Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Fiskobirlik Kavşağı'nın tek tarafının kapatılması yönünde karar alındı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kararı doğrultusunda, Düzce Belediyesi ekiplerince eylül ayının ilk haftas kavşak tek yönlü trafiğe kapatıldı.

Son çare imza kampanyası

Ancak bu durum tepkileri de beraberinde getirdi. Özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi mevkiinde yaşayan vatandaşlar, daha önce kavşaktan direkt geçtikleri Bolu Caddesi'ne artık dolanarak gitmek zorunda kalmaları yüzünden sık sık soluğu belediye ve valilikte alsa da sonuç değişmedi. Kavşağın kapatılmasından sonra iş yapamaz hale geldiklerini belirten mahalle esnafının "Can çekişiyoruz" yakarışları yaraya merhem olmadı. Siyasilerden art arda gelen açıklamalar da kavşağın tekrar açılmasına yetmedi. Bölge halkı şimdi de son çare olarak imza kampanyasına başvurdu. 

"Kapatılan Bolu Caddemizi Geri İstiyoruz"

TEM Otoyol bağlantısı, Fevzi Çakmak Mahallesi, Eski Bolu Caddesi ve Kervan Kavşağı arasındaki ulaşımı sağlayan önemli bir geçiş güzergahı olan Fiskobirlik Kavşağı'nın tekrar açılması için gerekli izinleri alan mahalle sakinleri, bu sabah stant kurarak, imza toplamaya başladı. "Kapatılan Bolu Caddemizi Geri İstiyoruz... Mağduriyetimiz Son Bulsun..." yazılı afişlerin asıldığı 'Düzce Halkı İmza Kampanyası Standı'na vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Kavşağın yeniden ulaşıma açılmasını isteyenler, imza atarak kampanyaya destek verdi. 

"Viyadük ya da dalçık yapılsın" önerisi

Eski Bolu Caddesi ile Fevzi Çakmak Mahallesi ile Bolu Caddesi arasında bağlantıyı sağlayan kavşağın beton bloklarla geçişe kapatılmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren vatandaşlar, viyadük ya da dalçık yapılarak bu soruna çözüm getirilmesi önerisinde bulundu. 

"Yolun bi an önce açılmasını istiyoruz"

Mahalle sakinleri şöyle konuştu:

"Bu yolun kapanmasından çok mağdur olduk. Ambulanslar, itfaiyeler geç kalıyorlar. Okul servis ücretlerinde bile zam yapıldı. Daha fazla yol gittikleri için 100 lira fazla istiyorlar. Taksiler bile eskisine nazaran fazla ücret talep ediyor. Yolun bir an önce açılmasını istiyoruz."