Nusrettin Mahallesi’nde muhtarlık binasının olduğu alanda bulunan yüksek beton duvarlar ve uzun ağaçlarla çevrili çocuk parkı, çevreye rahatsızlık veren şahıslar tarafından mesken tutuldu. İddiaya göre içerisinde her türlü olumsuzluğun yapıldığı park için mahalleli içinin gözükebileceği çit duvarlar yapılması için belediyeye başvursa da sonuç alamadı.

“PARKIN İÇİNDE AKLA GELEBİLECEK HER ŞEY YAPILIYOR”

Konuyu 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı’na ileten bir mahalle sakini, “Park duvarları kale duvarı gibi olduğundan gece parkın içi dışarıdan görünmüyor. Maalesef parkın içinde aklınıza gelen her şey yapılıyor. Düzce Belediyesi Beyaz Masa’ya aylar öncesinde konuyla ilgili talebimizi ilettik. Konuyu Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ileteceklerini söylediler ama geçen sürede yetkililer ilgisiz kaldı.” mahalleliyi canından bezdiren durumdan şikâyetçi oldu.

“BURASI GECELERİ UYUŞTURUCU YUVASI OLDU”

Çevreye rahatsızlık veren ve parkın içinin gözükmemesini fırsat bilen şahısları önlemek için beton duvarların yıkılmasını talep eden mahalle sakini, “Parkın çevresini şeffaf çit ile değiştirilerek içerisinin dışarıdan rahat bir şekilde görülmesi gerekiyor. Aynı sorun Kültür Mahallesi’nde de vardı. Orada belediye duvarı çıkarak içi görülebilen çitler yaptı. Mahallenin genel huzuru ve gençlerimiz için burada da bunun yapılması lazım. Burası geceleri uyuşturucu yuvası oldu. Mahalleli olarak tedirginiz.” sözleriyle yetkililerden yardım istedi.

MUHTAR SAYLIK: MAHALLELİMİZ TEDİRGİN

Konuyla ilgili Öncü Haber Merkezi’nin ulaştığı Nusrettin Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Saylık da gece saatlerinde kimliği belirsiz şahısların parka gelerek uygunsuz işler yaptığını ve mahalle sakinlerini tedirgin ettiğini belirtti. Saylık, “Ben kendi imkanlarımla ağaçları kestirerek bir nebze olsun parkın içinin görünmesini sağlamaya çalıştım. Ancak gece saatlerinde burada ne olduğu belli olmuyor. Burada yapılacak olan içi görünebilen duvarlar caydırıcı olabilir. Ağaçların da seyreltilmesi gerekiyor. Muhtar olarak bu iş bizi aşıyor.” dedi.

MUHTARLIK BİNASINA DA ZARAR VERMİŞLER

Muhtar Saylık, yakın zaman önce şahısların muhtarlık binasına da zarar verdiğini söyleyerek, “Çatı kısmından gelerek, muhtarlık binasının ön cephesindeki plastik ve tahtaları sökmüşler. Daha yeni yaptırdık. Buraya gelerek rahatsızlığa sebep olanlar bizim mahallemizden değil. Buranın korunaklı olduğunu düşünerek mahalle dışından geliyorlar” diye konuştu.

Mahalle sakinlerini şimdi geceleri kendilerini tedirgin eden uyuşturucu, alkol ve zorbalık gibi olumsuzluğun yaşandığı park için Düzce Belediyesi’nin adım atmasını bekliyor.