Halka ait olan parklar, kendini bilmez şahıslar yüzünden kullanılamıyor. Mübarek Ramazan ayında bile alkol şişesini elinden düşürmeyen duyarsızlar parkları içme mekanı yaptı. Alkol alanlar yüzünden parka gitmeye korkar olan mahalleli ise çareyi Öncü Haber aracılığıyla sesini duyurmakta buldu.



Çay Mahallesi’nde yaşayan Oğuz Sağlam, mahalle sınırları içerisinde bulunan Asar Deresi kenarındaki parkın alkollü şahıslardan arındırılmasını istedi. Her akşam aynı kişilerin ellerinde alkol şişeleriyle parka gelip oturma yerlerini zapt ettiğini belirten Sağlam, bu kişiler yüzünden özellikle kadınların iftardan sonra çocuklarını parka getirmeye çekindiğini söyledi.  



“Durum gerçekten vahim”

Sağlam, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Burası gördüğünüz gibi merkezin ortasında bir parkımız. Sağ olsun insanlarımız burayı iyi değerlendiremiyor özellikle ramazan ayında alkol içenler bile oluyor. Yetkililere sesleniyoruz. Her akşam burada alkol içiyorlar, karanlık oluyor. Millet bu parka çocuklarını yollayamıyor. Görüyorsunuz park bomboş. Kimse güvenip de çocuğunu yollayamıyor. Derhal buraya çözüm bulunması lazım. durum gerçekten vahim. İnsanlar burada oturup temiz hava almak istiyor rahat rahat güvenli bir ortam istiyor.”



“Yeni başkanımızın güzel şeyler yapacağına inanıyoruz”


Etrafa atılan çöplerden de dem vuran mahallede yaşayan Oğuz Sağlam, şunları kaydetti:

“Derenin kenarındaki çöpleri görüyorsunuz insanımızın verdiği zarara bakın çöpler alkol şişeleri parkımızın son durumu bu şekilde. Çeşmenin rezaletine bakın insanlar elini yüzünü yıkayamıyor. Parkımızın hali muhteşem. Yeni Başkanımız Faruk Özlü geldi, kendisini destekliyoruz. Oyumuz da onundu zaten. Güzel şeyler yapacağına inanıyoruz. Her zaman ona güveniyoruz. İnşallah daha güzel daha iyi çalışmalar yapar. Buranın halini görür ve en kısa zamanda buralara el atar çünkü buranın düzene girip güzelleşmesi lazım tam şehrin göbeğindeki bir park burası.”

Haber: C.ÜSTÜNER
Görüntü: T.AKARSU