Geçtiğimiz mayıs ayında Düzce Belediyesi'nin talebi ve Düzce Valiliği İl İdare Kurulu'nun kararıyla içerisindeki kaçak yapıların tahliyesi ve yıkımına karar verilen İnönü Parkı'nın işletmecisi Cahit Aydın, yıkımın başlamasının ardından soluğu adliyede almıştı.

Bolu İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması istemiyle dava açan Aydın, mahkeme kararlarına karşılık hile yoluna başvurularak hukuka aykırı şekilde tahliye ile yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiğini savunarak, mahkemeden iptalini talep etmişti.



16 Mayıs'ta görülen duruşmada mahkeme heyeti, Düzce Belediye Başkanlığından, Düzce Valiliği İl İdare Kurulu'ndan ve davacı Cahit Aydın'dan davaya konu işlemlerle ilgili çeşitli belgeler istenilmesine ve yeni bir karar verilene kadar davaya konu işlem hakkında yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

Düzce Valiliği aleyhine açılan ve Düzce Belediyesi’nin de müdahil olduğu davanın son duruşmasında, mahkemeden Aydın’a kötü haber geldi.



Davalı Düzce Valiliği ve müdahil davalı Düzce Belediyesi’nin savunma ve itirazlarını görüşen Bolu İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararının reddine karar verdi. Türk milleti adına karar veren Bolu İdare Mahkemesi, taraflara kararı, 7 gün içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere tebliğ etti.





Haber: C.ÜSTÜNER