Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, basın mensuplarına Düzce’de devam eden projelerden, hayata geçirilecek projelere ve Belediyenin mali durumuna kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

"İKİ ÖNEMLİ PROJE İHALEYE ÇIKACAK"

Bu yıl içerisinde iki önemli projenin hayata geçirileceğinin müjdesini veren Başkan Özlü,  “İlk projemiz 170 Milyon TL bütçeli içme suyu projesi. DSİ kaynaklarından içme suyu hattı ve ana isale hattını yeniliyoruz. Ayrıca bir de ana su deposu yapacağız. Diğer projemiz ise içme suyu şebeke hatlarının yenilenmesi projesi. Büyük bütçeli bu proje ile her mahalleye girip tüm işlemleri tamamlayıp diğer mahalleye geçeceğiz. Çalışmalarımız bu yönde. Bugünlerde ihaleleri yapılacak” diye konuştu.

"GELİR GİDER DENGESİNİ SAĞLADIK"
Düzce Belediyesinin mali durumunun, 2 yıl öncesine kadar daha iyi olduğunu kaydeden Özlü, “Düzce Belediyesinin çalışmalarından da bahseden Başkan Özlü, “Bugün, 2 yıl öncesine göre mali durumumuz daha iyi. Maaşlarımızı düzenli ve zamanında ödüyoruz. Esnaflarımıza borçlarımızı en geç 1 ay içerisinde ödüyoruz” şeklinde konuştu.

MİLLET BAHÇESİ – İSTANBUL CADDESİ – KERVAN KAVŞAĞI
Millet bahçesi ve İstanbul Caddesi projelerinde son gelinen noktaya yönelik değerlendirmelerde de bulunan Başkan Özlü, “Millet Bahçesinin yapım süresi 10 ay olarak belirlenmişti. Yaşanan hava muhalefetlerinden dolayı TOKİ, yüklenici firmaya 3 ay uzatma verdi. İnşa işleri sona erdi. Bu süre 19 Eylül tarihinde doluyor. İlerleyen süreçte hizmete açılacak. İstanbul Caddesinde kaldırım çalışmalarımız bitmek üzere. Kervan kavşağını yeniden düzenledik. Akıllı sinyalizasyon kurduk. Trafik yoğunluğu mevcut ona yönelik çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

KENT ESTETİĞİ PROJESİ
Kent Estetiği Projesi kapsamında Düzce Valiliği üzerinden başlayacak olan binaların cephe giydirmelerine yönelik çalışmaların da kısa süre içerisinde başlanılıp bitirileceğine değinen Başkan Özlü, “Projelerimizde şuanda planladığımız gibi gidiyoruz, ancak bazı işlerin hukuki açıdan süreçleri var. Bizler de bunları beklemek durumundayız. Cedidiye meydan projesinde de bu süreç var. Süreç tamamlandıktan sonra Kent Estetiği Projesi Düzce’nin kalbinde gerçekleştirdiğimiz büyük bir dönüşüm olacak" açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI