Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala vatandaşları alışveriş telaşı sardı. Düzce’de vatandaşlar Ramazan ayında mutfak ihtiyaçlarını karşılamak için, Perşembe günleri Aziziye Mahallesinde kurulan semt pazarına akın etti.

Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle şimdiden alışverişini tamamlamak isteyenler, pazaryerinde yoğunluk oluşturdu. Zabıta ekipleri ise, pazaryerinde gün boyu denetim yaparak, pazarcı esnafı ve alışveriş yapan esnafları, alınan kurallara uymaları için uyarılarda bulundu.

Öncü Haber, Ramazan ayı öncesi pazaryerinde vatandaşların nabzını tuttu.  Marketlerde fiyatların çok yüksek olduğu ve bu nedenle Pazaryerini tercih ettiklerini söylediler.

“Ramazan ayı öncesinde fiyatlar çok artmış”

Pazar tezgahlarındaki fiyatları da yüksek bulduğunu söyleyen Halil Kaçmaz isimli vatandaş,  “Ramazan alışverişi için değil de normal ev alışverişi için geldik. Marketlerde fiyatlar çok yüksek, ama pazarlarda fiyatlar normal.  Pazardaki fiyatlar biraz daha tatmin edici. Marketler pahalı olduğu için, pazarları bu konuda daha çok önemsiyoruz.  Devletimiz bizim için ne yapıyorsa, bizim hoşumuza gider her zaman. Hastalıkla ilgili bir şey varsa, tabii illaki yasakların uygulanması gerekiyor. Devletimizin başımızın üstünde, her zaman yeri vardır. Ama biraz pahalık, aşırı derecede gidiyor. Her şeye zam, her şeye zam.  İnsanlar bir yere kadar. Mecbur pazara çıkıyoruz. Alacaklarımızın çoğunu pazara saklıyoruz. Ailecek geliyoruz pazarımızı yapıyoruz. Yani en azından ekonomik devir. Marketlerden çok fazla alışveriş yapamıyoruz.  Ortalık çok yüksek. Yani şuan bir sepeti, markette virüs olmadan önce 100-120 ye kadar alabiliyorduk. Şimdi iki parça mal alıyoruz marketlerden 100-150. Ne diyelim artık sonumuz hayır olsun” diye konuştu.

“Kısıtlamalar yeterli değil, tam kapanma istiyoruz”

Türkiye’de uygulanan kısıtlamaların yeterli olmadığını savunan Özgür Aydın’da, “Pazarda fiyatlar pahalı. Şuan havuç aldım 3 Lira, kırmızı pancar aldım kilosu 5 Lira, turp aldık kilosu 5 Lira. Marketler her üründe pazara göre 1-2 Lira daha pahalı.  Kısıtlamalar yeterli değil. Biz tam kapanma istiyoruz.  Tam kapanma olursa sayıların daha da düşeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Tezgahlardaki her şey çok pahalı”

Pazaryerindeki tezgahlardaki ürünlerin ateş pahası olduğunu ifade eden Çakır Çalık isimli vatandaş ise, “Ramazan alışverişi içi çıkmadım öylesine çıktım ama her şey çok pahalı. Marketler, pazarlar çok pahalı ama en çok marketler pahalı. Ramazan da kısıtlamaların olması iyi olur” ifadelerine yer verdi.

HABER: Savaş ARI