2006 yılında kurulup 2017 yılında tasfiye edilen S.S. Memurkent Konut Yapı Kooperatifi’nin kapatılması gerekçesiyle 2.5 dönüm araziyi üzerlerine geçirdiği belirtilen Abdulvahap Özen, Osman Özcan, Ömer Tokgöz, Adnan Zengin, Zeki Aydın, Ömer Sivrikaya, Dilek Kavakoğlu Akşime, “Zimmet” ve “İradeye Fesat Karıştırmak” fiillerini işledikleri iddialarına ilişkin cevap hakkını kullandı. Yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Öncelikle belirtmek gerekir ki müvekkillerim hiçbir taşınmazı zimmetlerine geçirmiş değillerdir. Müvekkillerim kooperatif üyelerine bilgi vermeden arsa edinmemişlerdir, S.S. Memurkent Konut Yapı Kooperatifi’nin haberde adı geçen müvekkiller dışında üyesi bulunmamaktadır. Söz konusu arsa kooperatif mülkü olup, kooperatifin tasfiye sürecinde usule ve hukuka uygun olarak tasfiye edilmiş, yine hukuka uygun olarak işlem yapılarak adı geçenlerin isimlerine tescil edilmiştir.

Söz konusu haberinizde yazıldığı gibi müvekkiller zimmete mal geçirme gibi bir fiil de işlemiş değillerdir. Müvekkiller hiç kimsenin iradesine hukuka ve etiğe aykırı şekilde etki etmemişler, kimseyi kandırmamışlar, hiçbir olaya ve duruma fesat karıştırmamışlardır.

Kamuoyunda müvekkillerim aleyhine haksız olarak infial uyandırmak için söz konusu arsanın değeri bilerek yüksek gösterilmeye çalışılmıştır.

İşbu haber haberin içinde de zikredildiği gibi müvekkillerim ile bazı şahıslar hakkında halen devam etmekte olan bir hukuk yargılamasını etkilemek amacıyla yapıldığını düşünmekteyiz. Haber içeriğinde söz konusu davada davacının Memur-Sen Düzce Şubesi’nin mevcut yönetimi olduğundan bahsedilmektedir. Hâlbuki bahsi geçen davanın tarafları herhangi bir tüzel kişiliği olmayan gerçek şahıslardır. Haberde davanın tarafları hakkında yanlış bilgi verilmektedir.

Haberin içeriğinde müvekkillerimin özel hayatına ilişkin görüntüler kullanılmış olup bu husus özel hayatın gizliliğini ihlal niteliğindedir. Ayrıca haber içinde müvekkillerin çalıştıkları kurumlar ve sıfatları birçok kez zikredilerek hedef gösterilmişlerdir. Bu yolla kamuoyu nezdinde itibarları düşürülmeye çalışılmaktadır. Yapılan haber kamu yararı ve güncelliği bulunmayan bir haber olup hukuken meşru olmayan başkaca amaçlarla yapılmıştır.

Müvekkillere suç sayılan fiilleri atfederek gerçeğe aykırı yapılan haber iftira ve hakaret niteliğindedir. Yapılan haber müvekkilleri sosyal çevre ve kamuoyu nezdinde küçük düşürmeyi amaçlamakta, kişilik haklarını ağır şekilde ihlal etmektedir. Müvekkillerim yapılan gerçeğe aykırı bu haber sebebiyle hukuki ve cezai yönden diğer yasal haklarını da etkin bir şekilde kullanacaktır.”