Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serpil Uğraş’ın yürütücülüğündeki proje;  alanında uzman öğretim üyeleri ve öğretmenlerden oluşan ekip tarafından, 17-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesinde bir dizi etkinlik ile gerçekleştirilecek.

2015 ve 2016 yılları arasında birincisi ve ikincisi gerçekleştirilen projenin üçüncüsünün, mikroorganizmalarla yaşamayı bilmediğimizi gözler önüne seren, pandemi sürecine rastlaması proje konusunun önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor.

Proje ile katılım sağlayan ilköğretim öğrencilerine; mikroorganizmaların doğadaki işleyişleri, zararlı olabilecekleri durumlar ve faydaları, tedbirli antibiyotik kullanımı ve probiyotiklerin sağlığımız açısından önemi ile bağışıklık sistemi konularında eğitim verilmesi, katılımcıların kendi sağlıkları konusunda daha fazla sorumlu olmaya teşvik edilmesi ve özellikle küresel salgın ile mücadelede gerekli farkındalığın oluşturulması amaçlanıyor.

Düzce Üniversitesi, Mikrodünyaya Yolculuk-3 başlıklı proje içeriğine http://mikrodunyayayolculuk.org/ internet sitesinden ulaşılabileceğini duyurdu.