31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde göreve gelen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü liderliğinde Düzce’de değişim rüzgârları esmeye devam ediyor. Türkiye’nin en genç ili Düzce’nin her alanda parmakla gösterilen bir şehre dönüşmesi için ekibiyle yoğun mesai harcayan Başkan Özlü, titiz ve profesyonel bir yaklaşımla hazırlıklarını tamamladığı yatırımlar için tek tek düğmeye basıyor.

Bu kapsamda şehrin kalbi konumunda bulunan İstanbul Caddesi ve Cedidiye Meydanı’nda ‘Kent Estetiği Projesi’ devam ederken, Millet Bahçesi 1. Etap Projesi’nde de sona yaklaşıldı.

Yıllardır ihmal edilen Konuralp’teki tarihi zenginliği de gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılması için kolları sıvayan Özlü, Düzce manzarasına nazır inşa edilen Mutfak Sanatları Merkezi’nde de Düzce’nin lezzetli yemekleriyle gastronomiye değer katacak. Düzce’nin kronik çöp, su ve hava kirliliği sorunlarıyla ilgili de yoğun mesai harcayan Özlü, ‘sıfır atık’ mantığıyla çevre odaklı çöp tesisinin hızla tamamlanarak hizmete alınmasını sağladı. Düzce’nin yıllardır değişmeyen ve büyüyen kente artık yetmeyen su altyapısının baştan sona değişmesi için de kurumlarla temasa girerek ödenek sağlanırken projelendirmede sona yaklaşıldı.

SANAYİ DÖNÜŞÜMÜNDE HAZIRLIKLAR TAMAM

‘Düzce’yi şantiye alanına çevireceğim’ diyerek şehrin dört bir yanında projeleri teker teker hayata geçiren Başkan Özlü, hızla büyüyen Düzce’nin merkezinde kalan Eski Sanayi Çarşısı’nın dönüşümü için de ikili görüşmelerin başlayacağını müjdeledi. Düzce Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanan ‘Başkan ile 3 Dakika’ programında konuşan Başkan Özlü, “Uzun süredir üzerinde uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konudur. Burada da başlama noktasına geldik. Hazırlıklarımızı tamamladık. Bayramdan sonraki ilk hafta içinde burada bir ofis açıyoruz.” dedi.

HAK VE MÜLK SAHİPLERİYLE TEK TEK GÖRÜŞÜLECEK

Ofiste görev yapacak alanında uzman bir ekip kurulduğunu belirten Özlü, “Bu ekip 482 hak sahibi ve 262 dükkânın mülk sahibi ile görüşmeler yapacak. Bu görüşmelerde bölgeye yapılacak olan açık AVM’den dükkân mı, ticari bölge mi, konut mu yoksa para mı isterler bunu soracağız. Kendileriyle uzlaşmaya çalışacağız.” diye konuştu.

6 AY SONRA İLK KAZMA VURULACAK

Uzlaşı arayışı çalışmasının 6 ay içerinde tamamlanacağını açıklayan Başkan Özlü, “Bu çalışmanın yaklaşık 6 ay sürmesini bekliyoruz. Uzlaşmayı sağladıktan sonra da bu bölgede çok nitelikli ve çok vasıfları yüksek bir açık AVM ve konut bölgesi inşa edeceğiz. Bu bölgede bir taraf Millet Bahçesi 2. etabı ve bir tarafı da kentsel dönüşüm uygulanmış açık AVM ve nitelikli konutlar. Düzce’mize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN