Bu mevsim sert bir kış yaşayan Düzce’de, ilkbaharın ilk ayı olan ‘mart kapıdan baktırıyor.’ Son yılların en soğuk mart ayını yaşayan kentte, perşembe akşamı başlayan yoğun kar yağışı etkisini arttırarak il genelinde devam ediyor. Yağışlarla birlikte Düzce kent merkezinde 20 santimetreye yaklaşan beyaz örtü kalınlığı yüksek kesimlerde ise yer yer 50 santimetrenin üzerine çıktı.

136 köy yolu ulaşıma kapandı

Kar yağışı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Gece boyunca lapa lapa yağan kar nedeniyle il genelindeki 278 köy yolundan 136’sı ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekiplerinin mesai mefhumu gözetmeksizin yürüttüğü çalışmalarla 78 köye yeniden ulaşım sağlandı.

Özel İdare 72 araç ve 172 personelle sahada

Köy yollarını kardan temizleyerek yeniden trafik akışını sağlamaya ve açılan noktalarda da genişletilmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Özel İdare’nin envanterindeki 72 araç ve 172 personel sahadan ayrılmıyor.

Dört bir yanda mücadele

Şehir merkezinde de 250 personel ve 50 araçla sahada olan Düzce Belediyesi, ana arterlerdeki yollarda ve kaldırımlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor. D-100 ve D-655 karayolları ile Anadolu Otoyolu’nda da Karayolları ekiplerinin de çalışmaları devam ediyor.

2 gün daha ‘sarı kod’

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi ve pazar günkü hava raporunu yayımlayarak Düzce’yi bir kez daha yoğun kar yağışıyla ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı ‘sarı kod’la uyardı. Bu süre zarfında dondurucu soğuklar etkisini sürdürecek. Yoğun kara en yüksek 4 en düşük -3 derece hava sıcaklığı eşlik edecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN