Akçakoca Tarım İlçe Müdürlüğü’nde ziraat mühendisi olarak çalışan Cenk Doğan, yıllardır sosyal medya üzerinden fındık üreticilerine verdiği hizmetlere bir yenisini ekledi. Doğan, hazırladığı ve kendi kişisel paylaşım sayfasından paylaştığı "Fındık Tarımı" isimli akıllı telefon uygulamasını Düzceli üreticilerle paylaştı. Fındık üreticilerini ilgilendiren hemen her konuda bilgilerin ve bahçe bakım takviminin yer aldığı uygulama ile fındığa yönelik her türlü bilgi Düzceli fındık üreticilerinin bir tık uzağında olacak. 

"Fındık Tarımı" uygulaması ile

✔ Fındık hastalık ve zararlıları hakkındaki bilgilere

✔ Güncel fındık fiyatlarına

✔ Fındık ile ilgili son haberlere

✔ Bölgemizin hava durumuna

Bir tıkla ulaşılabilecek olan üreticiler ayrıca

✔ Bahçenizdeki bir sorunu veya durumu bizimle anlık paylaşarak çözüm arayabilir,

✔ Bize anında telefonla ulaşabilir, uygulamayı yüklemiş üreticilerle anında mesajlaşabilir veya bilgi paylaşabilirsiniz.

✔ Göndereceğimiz anlık bilgi ve haberleri anında görebilecek.

Kullanıcılardan gelecek talepler doğrultusunda sürekli güncellenecek olan uygulama hakkında bilgi veren projenin mimarı Ziraat Mühendisi Cenk Doğan, "Üreticilerimizin istekleri ve ihtiyaçlarına göre içerikler eklenecektir. Tamamen ücretsiz olan uygulamamız, reklam içermediği gibi her zaman da ücretsiz kalacaktır. Telefonunuza yüklemek için appstore'dan Fındık Tarım yazarak indirebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER