Akınlar Mahallesi’nde bulunan meranın yasak olmasına rağmen kimliği belirsiz kişiler tarafından çöplük alanı olarak kullanılması mahalle halkını canından bezdirdi. Mera boyunca oluşan çöp yığınları hem görüntü kirliliğine hem de kötü kokulara neden oluyor.

Konu ile ilgili Öncü mikrofonuna konuşan Mahalle Muhtarı Sefer Aktürk, “Burası bizim mahallemiz, meramız. Görüntüleri çektiniz. Çöpü gördünüz. Belgeliyorum, zabıta müdürümü arıyorum, tutanak tutturuyorum.

Plakasını veriyorum, imza atıyorum muhtar olarak risk alıyorum. Dökerken gelirken hepsinin görüntülerini veriyorum. Cezai işlem uygulanmıyor. Çöp dökerken zabıta arabası geçiyor. Görün bakın, burası mahalle çöp döküm sahası değil dememe rağmen onların görevi olmadığını söylüyorlar.

Başkalarının görevi olduğunu ve cezai işlem uygulama yetkilerinin olmadığını söylüyorlar. Tablo da bu, ortada. Şu görüntüleri ibreti alem için bir bakın. Böyle bir anlayış olabilir mi? Mahalleye çöp dökülür mü? Bu mahalle bunu hak ediyor mu? Burası zaten resmi yol değil. Bizim mevcut yolumuz Olimpiyat Kavşağı’nda sıkışma olduğundan geçici olarak trafiğe açılmıştır diye tabela koyduk mahallenin girişlerine. Buna rağmen burayı ihlal ediyorlar. Vatandaşa kokudan, çöpten illallah geldi. Her şey ortadayken zabıta müdürümüzün ifadesi ‘ben cezai işlem uygulayamam, bakamam.” diye konuştu.