İki hafta önce Mamure Köyü'nde elektrik kontağından çıkan yangında evleri yanan Cevdet ve Emine Aydın Öncü Haber Merkezi’ni arayarak yardım istemişti. Muhabirlerimize açıklama yapan Cevdet ve Emine Aydın çifti, yardıma muhtaç olduklarını ve durumlarının kötü olduğunu belirterek traktör römorkunda kaldıklarını ifade etmişlerdi.

Yapılan haber sonrası Mamure Köyü muhtarı Cafer Aydın, Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu.



“Aynı bahçede 4 evi var”


Evi yanan Cevdet Aydın’ın akrabası olduğunu belirten Muhtar Cafer Aydın, şu ifadeleri kullandı :

“Römork ’da yatacak kadar durumu bozuk olsa ben onu kendi evime ağırlarım. Aynı bahçe içerisinde 4 tane evi var. Tamamen duygu sömürüsü yapıp kendisine ve yaptırmaya çalışıyor öyle bir ihtiyacı yok.”



“Bana böyle bir talebi olmadı”


Yardım başvurusundan 3 bin TL çıktığını belirten Aydın, şu ifadeleri söyledi :

“Yardım başvurusunda bulunmuş ve 3 bin lira yardım çıkmış ki bu konuda bana bir istek de bulunmadı. Cidden ihtiyacı olsa köyümüz zengin kendi köyümüzle onun evini yaparız.”



“Kızılay Başkanıyla da konuştum”


Battaniye ve gıda yardımı verebileceklerini söyleyen Cafer Aydın, şöyle konuştu:

“Kızılay başkanıyla görüştüm. Battaniye, gıda gibi ihtiyaçları varsa yardım edelim dedi. Herhangi bir başvurusu yok. Ne oraya ne de bana yok. Direkt sizi çağırmış, size bir şeyler söylemiş. Ben de haberde gördüm zaten. Bunun üzerine bir açıklama yapmak zorunda kaldım. Gerekli merciler gerekli araştırmayı yapıyorlar. Cidden böyle bir ihtiyacı varsa verilir.”

Ayrıca kendi köylerinin zengin bir köy olduğunu söyleyen Aydın, “Köyümüz zengin, kendi köyümüzün imkanıyla onun evini yaparız.” dedi.

“Yangından kısa süre sonra 1500 kg fındık sattı.”

Cevdet Aydın’ın yangından kısa bir sonra fındık satmaya gittiğini söyleyen Muhtar Cafer Aydın, şu ifadelerde bulundu:

“Yangından sonra bir hafta kadar süre gitti ve 1 buçuk ton fındık sattı. İhtiyacı olsa kendine bir şeyler yapardı ve gitti kızına verdi fındığın parasını. Gerekli merciler araştırmasını yapsın. Eğer cidden ihtiyacı varsa biz de yardımcı oluruz. Neyi düşünerek bu röportajı yaptı bilmiyoruz.”

7 senedir iki odalı evde kalıyorum

Mamure Köyü muhtarının açıklamalarının ardından Cevdet Aydın'ın kızı Fatma Akkan da açıklamalarda bulundu ve şunları ifade etti :

“7 senedir iki odalı evde kalıyorum. Ailem bana destek veriyor. Kardeşlerim ’de işsiz ve çalışmıyor. Bize destek verdikleri için ailemin de bir şeyleri kalmadı. Cafer Aydın bize bir sefer olsun kapımı açıp kömür yardımı bile vermedi. Benim eşim hep işsiz çıkıyor yapamıyor iş yerlerinde.1300 Kg geldi sattığı fındık 9 bin TL işçi parası verdi . Bin TL’de muşamba parası varmış onu verdi.510 TL bize verdi. Kendi borçları vardı ve annemin de borçları da  vardı. Hepsi bu ama onu ALLAHA havale ediyorumhep bizimle uğraşıyor.”

Haber: C.A. KUŞ