Düzce’nin önemli mahallelerinden biri olan Akınlar Mahalle Muhtarı Sefer Aktürk ve mahalle sakinlerinin Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yle görüştükleri mezarlık alanının genişletilmesi konusu, uzlaşı kültürü ile çözüldü.

Mahallenin nüfusunun her geçen gün artmasından dolayı mezarlığın yetmeyeceğini tespit eden Muhtar Aktürk, mezarlığın yanındaki 5 dönüm arsanın alınması için durumu Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye aktardı. Başkan Özlü’nün talimatlarıyla harekete geçen ilgili müdürlükler, arsanın sahipleriyle görüşerek takas yoluyla sorunu kısa sürede çözdü.

MUHTARDAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Akınlar Mahalle Muhtarı Sefer Aktürk, mezarlığın büyütülmesi ile ilgili mahalle sakinleriyle görüşerek karar aldıklarını ifade ederek, “ Mevcut mezarlığımızın alanının yüzde 80 oranında azaldığını tespit ettik. Mezarlığımızı büyütmeyi kararlaştırdık. Mezarlığımızın yanında bir arsa vardı. Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye konuyu ilettik” dedi.

“Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü ile Mezarlıklar Müdürlüğümüz, mezarlığın yanında arsası olan vatandaşımızla görüşerek bize destek oldular. Vatandaşlarımızın rızasını da alarak bu şekilde mezarlığımızı 3 dönümden 8 dönüme çıkardık. Mahallemiz adına Belediye Başkanımıza, teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Akınlar Mahalle Mezarlığı 3 dönümden 8 dönüme çıkarılarak yaşanan kısıtlı alan sorunu çözülmüş oldu.