Bir süredir Düzce’den geçmesi için çalışmalar yürütülen yüksek hızlı tren projesiyle ilgili iyi haber geldi. Hızlı trenin Düzce’den geçmesi için çalışmalar yürüten Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Ankara’ya giderek Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun ile görüştü. Görüşmenin ana konusu İstanbul Ankara arasında yapılması ve Düzce’den geçmesi planlanan hızlı tren projesi oldu.

Görüşmenin ardından Prof. Şamandar, hazırlanan projesinin yap-işlet-devret modeliyle yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İstanbul-Gebze-Kocaeli-Sakarya-Hendek-Düzce-Bolu-Gerede-Ankara yüksek hızlı treni yapılacak.” açıklamasında bulundu.

Görüşmenin detaylarını sosyal medyadan paylaşan Şamandar, “Arif Ak Bey ile beraber Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcımız Selim Dursun Bey ile görüştük. İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren konusunda son durumu öğrendik. Projemizin fizibilitesi geçen yıl yapılmıştı. Yap işlet devret için çalışmaların devam ettiğini öğrendik. İstanbul-Gebze-Kocaeli-Sakarya-Hendek-Düzce-Bolu-Gerede-Ankara yüksek hızlı treni yapılacak. Ülkemiz kalkınacak. Hayatımız değişecek, inşallah.” İfadelerine yer verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN