Sendikalarının 2019 yılında ‘Siyasetin değil, Diyanet’in sendikası’ mottosuyla kurulduğunu belirten Mutioğlu, “Diyanet Hizmet Kolunda sendikal faaliyetlerde bulunmak üzere Diyanet çalışanlarına hizmet etmeyi amaç edinmiş; Vatanını, Milletini, Devletini, Bayrağını, Dinini, Diyanetini sevenlerin bir araya gelerek oluşturduğu hür ve ŞAHSİYETLİ bir sendikadır. Ömrünü bir davaya ve bir hak arama mücadelesine adamış Diyanet Birlik Sen mensupları olarak hiç bir mazerete sığınmadan Vatanımıza, Milletimize, Devletimize, Dinimize ve Diyanet çalışanlarımıza hizmet etmek ve faydalı olmayı en başta gelen görev sayıyoruz. İnanmış yüreklerden oluşan ekibimizle birlikte Diyanet çalışanlarını değerli hissettirecek, hayır dualarını alacak faydalı hizmetler ve güzel çalışmalar içinde olmak için gayret sarf edeceğiz. Hakkı tutup kaldırmak amacıyla 9 Ağustos 2019 tarihinde dinamik, idealist ve inanmış 25 Diyanet çalışanı tarafından “Siyasetin değil, Diyanetin Sendikası’’ ilkesiyle Diyanet Birlik Sen çatısı altında atılan adımlar 1100'ü geçen üye sayısı ile Diyanet Çalışanlarının teveccüh ettiği bir sendikal hareket olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Bir yılda üye sayısının 1.2 kat arttığını belirten Mutioğlu, “2. yılında gurur veren bir büyüme gerçekleştiren diyanet birlik sen; kurumsallaşmasını tamamladı, büyük ölçüde teşkilatlarını oluşturdu ve üye sayısını bir önceki yıla göre % 120 artırarak Diyanet çalışanlarının ilgi, teveccüh ve destek verdiği bir sendika haline geldi. Diyanet Birlik Sen Diyanet çalışanlarına yakışır örnek bir sendikacılığında doğru adresi olarak hizmet yolunda istikrarlı bir şekilde yürümeye devam ediyor… Birlik ailesi olarak; sendikal mücadelemizi boş bir hayal olarak görenlere 2 yılda ‘’Benim tercihim Diyanet Birlik Sen’’ diyen 1100 üye ile cevap verilmiştir. Yılmadan, vazgeçmeden sorunların karşısında geri adım atmadan; şartlar ne olursa olsun azmimizi, kararlılığımızı, inancımızı yitirmeden önümüze konan engellerden geri adım atmadan samimiyetle ve inançla yolumuza devam ediyoruz. Diyanet Birlik Sen olarak sendikalar arasında ilkeli duruşumuzla, olaylara yaklaşım ve bakış açımızla, kurumumuza ve çalışanlarına sahip çıkışımızla ve üye sayımızı bir önceki yıla göre %120 artırışımızla farkındalık oluşturarak Diyanetin parlayan yıldızı haline geldik.” Cümelelrine yer verdi.

Mutioğlu’nun açıklaması şöyle devam etti:

İktidar ve idare gücünü arkasına alıp anlı şanlı konfederasyonlarıyla övünen ve kendini büyük sendika gören sendikaların üye kaybı yaşadığı veya kısmi artışla övündüğü 2021 yılında;  DİYANET BİRLİK SEN üyesini artırarak, Diyanet Sendikaları içinde yıldızı parlayan, ayakları yere sağlam basan ve ümit veren TEK sendika olmuştur. Hedefimiz bütün Diyanet Çalışanlarının gönlünü kazanarak Diyanet Birlik Sen çatısı altında toplamaktır. Biz durmadan yorulmadan “Yeni Hedeflere Yürüyeceğiz” Diyanetin en büyük sendikası olma konusunda hedeflerimize yılmadan yürümeye devam edeceğiz”.  Sendikamız; güven duyulan, teveccüh gösterilen ve ortaya koyduğu insan odaklı yaklaşımla gıpta edilen ve saygı duyulan bir hareket olmaya devam ediyor. Sorumluluğumuzun ağırlığını bilerek, üyelerimizin başını yere eğdirecek bir fikrin veya bir faaliyetin içinde asla olmayacağız.

Sendikamız gücünü üyelerinden, Diyanet Çalışanlarından ve Türk milletinin milli ve manevi değerlerinden almaktadır. Türkiye’nin birliğine, dirliğine ve düzenine hizmet etmeyen hiç bir fikir, hiçbir anlayış, hiçbir kanaat, Diyanet Birlik Sen’in kapısından içeri dahi giremez. Sendikamız yönetici ve temsilcileri için önemli olan varılacak en önemli hedef ahlaklı ve onurlu bir mücadeleyle Diyanet Çalışanlarının desteğini alarak parmakla gösterilen bir sendika olmayı sağlamaktır.

Sendikamızın; ilkeli, şahsiyetli, siyaset dışı, onurlu “hak” arama mücadelesi Diyanet Birlik Sen var olduğu sürece devam edecektir. Sendikal Mücadelemizde Ölçümüz; Haksızlığa, Yanlışlığa ve Hukuksuzluğa karşı durmak; mazlumun, mağdurun, doğrunun hakkını savunmak; Din Görevlilerimizin ve Güzide Kurumumuzun her zaman yanında olmak ve savunmaktır. Sendikacılığı bir AMAÇ olarak değil, haksızlıklara uğrayan Diyanet çalışanlarının haklarına kavuşabilmesi için bir ARAÇ olarak görüyoruz.

Diyanet Birlik-Sen; Hakk’ın ve adaletin tesis edilmesi, kayırmacılığa karşı liyakatin tercih edilmesi, emeği ve alın terini en yüce değer kabul ederek torpil ve iltimasın yok edilmesi için mücadele ediyor. Çaresizlik içinde kalan Diyanet çalışanlarının sendikamıza uzattığı eli, sımsıkı tutan bir anlayışla hiçbir din görevlisine sendika ayrımı yapmadan hizmete devam ediyoruz. Haksızlığa ve itibar kaybına uğratılan üyelerimizin ve Diyanet çalışanlarının hukuki her zeminde hakkını ve itibarını alması için çalışıyor ve mücadele ediyoruz.

Diyanet Birlik Sen demek; Tevazu demektir, Samimiyet demektir, Sevgi ve Hoşgörü demektir. En önemlisi de Birlik ve Beraberlik demektir. Diyanet Birlik Sen olarak ; Diyanet çalışanlarının ve din görevlilerimizin itibarlı ve saygın olmalarını ve huzurlu görev yapmalarını çok önemsiyoruz.  Bundan dolayı hak arama mücadelemizde ne siyasetten ne de Yöneticilerden hiç bir korku ve endişemiz olmadan din görevlilerimizin onurlu ve şahsiyetli bir şekilde din hizmeti görevini yapması için kimseden çekinmeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Artık Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Düzce’mizde de Diyanet Birlik Sen teşkilatı oluşturulmuş ve çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettirmektedir.

Bu Mücadelede yürüyüşümüzü Diyanet Çalışanlarının Sendikal temsilcisi olmak hedefiyle yaparken hizmet yolunda hür irademizi ortaya koyarak Kararlı adımlarla bütün diyanet çalışanlarını kucaklayan bir anlayışla hak bildiğimiz yolda emin adımlarla sizlerle gerçekleştiriyoruz.

Gelin size değer veren, sizin için canıyla başıyla mücadele eden, sizi ve sıkıntılarınızı ayrım yapmadan önemseyen, Din Görevlilerini herkesin karşısında savunan, çalışma şartlarınızı düzeltmek için proje üreten Diyanet Birlik Sen’e destek veriniz, üye olunuz.  Sendikamızın Diyanet Çalışanlarına hizmet etme yolunda daha nice başarılarla dolu senelere ulaşması duasıyla destek veren üyelerimize sonsuz teşekkü