Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı Düzce’de, üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Merkeze bağlı Akpınar Mahallesinde, maddi imkânsızlıklarla boğuşan Emine Sultan Yılmaz isimli yaşlı kadının evinin çatısı, üzerinde biriken kara dayanamadı.

Bugün sabaha karşı evin çatısı büyük bir gürültü ile yıkılırken, çatıdan gelen seslere uyanan Yılmaz, kendisini son anda dışarıya attı.

“Kimsem yok, kış günü sokakta kaldım”

Olay anını Öncü Haber mikrofonuna gözyaşları içinde anlatan Yılmaz, kimsesinin ve gidecek bir yerinin olmadığını belirterek, “Sabaha karşı, çatıdan gelen büyük bir gürültüyle uyandım. Kendimi dışarıya zor attım. Komşumda kaldım, durum zaten meydanda. Eve giremiyorum, bu soğukta sokakta kaldım. Ne olur bana yardımcı olun Allah rızası için. AFAD geldi, evde incelemelerde bulundular. Bana yardımcı olacak kimsem yok, kimse bana yardımcı olmuyor. Derme çatma ev yaptım, üzerime yıkıldı” diye konuştu.

Muhtar Er: “Mahallemizin en gariban insanı, hiçbir geliri yok”

Akpınar Mahallesi Muhtarı Tuncay Er, Yılmaz’ın evinin çatısının yıkılması ile çok büyük mağduriyet yaşadığını ifade ederek,  “Bu evin çatısı sabaha karşı yıkıldı. Emine ablamız, kendisini dışarıya zor atmış. Durumu bize bildirdi, biz de gerekli mercilere başvurduk. Evi incelemek için AFAD’tan geldiler. Biz buraya sadece Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekiplerinin gelerek, inceleme yapmasını istiyoruz. Emine ablamız çok mağdur durumda. Zaten, maddi geliri hiç yok. Bizim yaptığımız yardımlarla geçiniyordu. Mahallemizin en gariban insanı. Ben devletimizin yardım elini uzatacağına inanıyorum. Allah devletimize zeval vermesin, bütün imkânları ile burada” diye konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Düzce Valiliği merkeze bağlı Akpınar Mahallesi’nde bulunan evinin çatısı kar nedeniyle çöken Emre Sultan Yılmaz ile ilgili bilgilendirme yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Merkez ilçemizde ikamet etmekte olan Emre Sultan Yılmaz’ın evine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekiplerince bugün (28 Ocak 2022) yapılan hane ziyaretinde kendisinin Akpınar Mahallesi’nde kendisine ait evde ikamet ettiği tespit edilmiştir. Kendisi ev hanımıdır. Vefat eden annesinden dolayı 1.857.-TL maaş almaktadır. 28 Ocak 2022 tarihinde evinin çatısında biriken kar nedeniyle, çatısının yıkıldığı tespit edilmiş olup, barınma ihtiyacını aynı mahallede bir yakınına ait eve yerleştirilmiştir. Ayrıca Vakfımız tarafından söz konusu kişiye gıda yardımı yapılmıştır. Hasar Tespit Raporunun Vakfımıza iletilmesi halinde gerekli yardım işlemleri düzenlenerek, Vakıf Mütevelli Heyetimizin ilk toplantı gündeminde görüşülecektir.”

HABER: Savaş ARI