Düzce’nin gelişmesi, sosyal ve kültürel hayatın canlanması ve gelecek neslin donanımlı şekilde yetişmesi amacıyla yatırım zincirine her geçen gün yeni bir halka ekleniyor. Yıllarca Düzceliler’in hem çay içip soluklandığı hem de düğün-nişan gibi merasimlerini gerçekleştirdiği Uzunmustafa Mahallesi’ndeki Konak Gazinosu alanında modern kütüphane inşa edilecek.

Düzce Belediyesi’nin aynı eğitim yatırımlarında olduğu gibi sanayici desteği ile hayata geçireceği proje için dün ilk kazma vuruldu. Düzce’nin yeni kütüphanesi için düzenlenen temel atma töreninde yatırımın yapımını üstlenen Nobel Farma İlaç Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy,  Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtlayan 
“Kütüphanenin annemin ismini taşıyacak olmasından büyük şeref duydum”


Annesi Sabiha Ulusoy’un adını taşıyacak kütüphane ve Düzce’deki yatırımları hakkında konuşan Ulusoy, Düzce’deki fabrikalarında ürettikleri ilaçları 50 ülkeye ihraç ettiklerini belirtti. Bu sayede Türkiye’ye döviz girdisi sağladıklarını kaydeden Ulusoy, “Sonuç itibari ile böyle güzel bir ismin annemin ismi ile anılması, benim için büyük bir şeref. Bunu büyük yatırımımın olduğu Düzce’de yapıyor olmam da benim için ayrı bir gurur kaynağı.

Nobel İlaç olarak biz 2000 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. Burada her türlü bitmiş ilacı üretiyoruz ve bu ilaçları 50 yakın ülkeye de ihracat ediyoruz. Bu anlamda Türkiye ekonomisine çok büyük katkıda bulunduğumuza inanıyorum. Döviz girdisi sağlıyoruz. Ayrıyeten Özbekistan ve Kazakistan’da da yatırımlarımız var. Oralarda da üretim yapıyoruz, oralardan da ihracat yapıyoruz. Yani diyebiliriz ki; Türkiye’den çıkmış uluslararası ilaç firması olarak, bu anlamda tek firmanın Nobel İlaç olduğunu söyleyebiliriz.” dedi. 


“Düzce’deki yatırımlarımız sürüyor”
Düzce’deki yatırımlarının devam ettiğinin altını çizen Ulusoy, “Düzce’de eskiden bir tesis vardı. O tesise biz fason iş yaptırıyorduk. Orası 1999 depreminde çok hasar gördü ve sahipleri onu ayağa kaldıramadılar. Onun için benden rica ettiler, ben de devraldım. O günden beri de Düzce’de yatırımlarımızı sürdürüyoruz.

Bugün 50 – 60 bin metrekare kapalı alana ulaştık ve bir arazi üzerinde 4-5 farklı tesis olarak üretimlerimizi sürdürüyoruz. Burasını Allah’ın izni ile bitirip içini doldurmak içinde, ayrıyeten katkıda bulunacağız.” açıklamalarında bulundu.