Birçok bakımdan yenilenen ve geçtiğimiz yıllarda kullanıma giren Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı alamayan vatandaşları sevindiren haber İl Nüfus Müdürlüğü’nden geldi.
Başvuruda bulunmak için il ve ilçe müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan, hasta ve yatalak vatandaşların, işlemlerini gerçekleştirmek üzere kurulan birim vatandaşları mağdur etmemek adına hizmet vermeye başladı.



Yanlarında bilgisayar, tarayıcı ve kamera bulunan, Gezici Kayıt Terminali adlı mobil cihazı kullanarak işlem gerçekleştiren yetkililer, ikamet adreslerine giderek başvuruları alıyor.
Hasta veya yakınının resmi talebi sonrasında, valilik onayı ile T.C. kimlik numarasına göre, başvurusu alınacak kişilere ait kimlik bilgileri, MERNİS Veri Tabanından Gezici Kayıt Terminaline yükleniyor.



Kimlik Kartı için gerekli ödemenin ise T.C. Kimlik numarası ile anlaşmalı Bankalara, Vergi Dairelerine veya PTT Şubelerine yapılması isteniyor. Ayrıca başvurusu alınacak kişi bir nüfus cüzdanına sahip değilse, kimlik yerine geçecek olan sürücü belgesi, geçerli pasaport, aile cüzdanı ve benzeri belgelerden birisine sahip olması gerekiyor.



Eğer ki bu belgeler de bulunmuyorsa, başvurusu alınacak kişinin anne, baba, eş, ergin kardeş ya da ergin çocuğunun birlikte beyanda bulunması şarttı koşulmakta.

Haber: İ.İ. AYDOĞDU