Düzce 23 yıl aradan sonra, yeniden deprem gerçeği ile yüzleşti. Merkez üssü Gölyaka olan 5.9 şiddetindeki deprem nedeniyle, Düzce’de vatandaşların büyük bir kısmı büyük korku ile evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Duvarlarda oluşan büyük çatlaklar nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar, dün geceyi park ve bahçelerde geçirdi.

Devlet tüm gücüyle Düzceli’nin yanında oldu…

Depremin hemen ardından Düzce’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla Düzce Belediye Millet Bahçesi ve Gölyaka İlçesinde sokakta kalan vatandaşlar için çadırlar kuruldu. AFAD ve  Çadırlara yerleştirilen vatandaşlar, deprem anında yaşadıkları büyük korkuyu, Öncü Haber Mikrofonu ile paylaştı.

Deprem nedeniyle dün geceyi sokaklarda geçirdiklerini dile getiren vatandaşlar, bu zor günlerinde devletin gücünü bir kez daha hissettiklerini belirtti.

“AFAD ekipleri bize sahip çıktı”

Millet Bahçesi’ne kurulan çadıra yerleştirilen Nurşen Işık, “2 akşamdan beri sokaklarda yatıyoruz. Sağ olsunlar, gezerken AFAD ekipleri bize çok yardımcı oldular. Hastaneden çıktım. Raporum var. Ayağımda uyuşma ve bel fıtığım var. Ekipler bize çok yardımcı oldular. Karabük AFAD ekipleri Düzce’ye gelmişler. Burada bize çadır verdiler. Gece evimizde uyuyamadık. Kaçıncı deprem bu artık korkuyoruz.  Evimizde kırılmadık hiçbir eşya kalmadı. Avize üstüme düşecekti. Yalnız yaşıyorum ben, kızımda İstanbul’da. Hemen buraya geldi. AFAD ekipleri bizlere sahip çıktılar. Her yerimiz ıslak, parklarda yatıyoruz. AFAD ekiplerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  

“Bu zor günde Düzce halkının yanında olduk”

Karabük’ten gelen AFAD Gönüllüsü ise, “Biz Karabük FAD ekipleri olarak Düzce'ye geldik ve Düzce halkının yanında olduk.  2 gündür çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Evsiz kalanlara çadırlarını kurduk. Buraya 125 tane çadır kuruldu. Sokakta kalanları çadırlara yerleştiriyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yatak, battaniye gibi ihtiyaçlar yardım tırlarından sağlanıyor. Çadırlarda elektrikli soba ile ısınacak. Elektrik kabloları çekiliyor görüldüğü üzere. Şans ki hava da çok soğuk değil ama ihtiyaç dahilinde çadırlara elektrikli soba kurumu yapılacak” şeklinde konuştu.

“Deprem anında dizlerimin bağı çözüldü”

Deprem anında eşi ve çocukları ile birlikte büyük korku yaşadıklarını kaydeden Haldun Özden de “Deprem anında dizlerimin bağı çözüldü. Tarif edemiyorum. Bu depremi üçüncü yaşayışım, İstanbul’da da yaşamıştım. Düzce depreminde de iş yerimden çıktığımda yaşamıştım. Deprem anında eşimi ve çocuklarımı düşündüm. Evimiz yeni bina fakat duvarlarda sıvalarda çatlaklar var. AFAD gelip bakacak hasar tespiti için. Eşim çok panikleyince bende çok panikledim. Bir süre eve giremeyiz. Burada ihtiyaçlarımız karşılanıyor. İfadelerini kullandı.

“Deprem anında öldük zannettim”

Deprem anında evinin duvarlarında Menekşe Özkan ise, “Bizim yaşadığımız 3 Deprem. O sabah öldük zannettim… Ben çıkamayacağız zannettim, ama çıktık çok şükür. Ufak tefek çatlaklar var yani yok eski ama şey değil kolonlarda falan bir şey yok sadece sıva çatlağı. Evet, Devletimizden Allah razı olsun ne diyelim, imkan var yaptı. Burada bütün ihtiyaçlarımız karşılanıyor” ifadelerine yer verdi.