Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal pazartesi, çarşamba ve cumartesi günü Öncü TV ve Öncü Radyo canlı yayınında ‘Yorumlu-yorum’ programında çarpıcı tespit ve yorumlarıyla gündeme ışık tutmaya devam ediyor. Programın son bölümünde Ünsal, geçtiğimiz cuma günü Milliyetçi Hareket Partili Akçakoca Belediye Meclis Üyesi Hanife Tetik partisinden istifa etmesine değindi.

İşin içinde farklı sebeplerin olduğunu belirten Ünsal, “Bilinen sebeplerinden bir tanesi Hanife Tetik’in bir akrabasının yerine yanlış bir inşaat veya eylemden dolayı belediyenin encümeninde ceza kesilmesi. “Ben burada meclis üyesiyim, bu cezayı nasıl kesersin?” diye tepkiden oluşan bir netice” dedi.

“Akçakoca Belediyesi’nde Sayın Belediye Başkanı Okan Yanmaz ne yapıyor ve nasıl gidiyor diye bir tahlil edelim” diyen Ünsal,  “Buna tarihten bir anekdotla bakalım. 1950 yılında dönemin başbakan merhum İsmet İnönü odasındaki istirahatteyken yanındaki yaveri geliyor ve diyor ki ‘Efendim, iktidar odular. Kaybettik.’ İnönü soruyor: evladım neyi kaybettik? Yaver cevap verir: Efendim seçimleri kaybettik, Demokrat Parti kazandı ve iktidar oldular.’ İnönü diyor ki ‘Yıllardan beri benim yanımdasın. Bir şeyi görememişsin. Bunlar iktidar olabilir ama muktedir olamazlar.” aktardı.

BİRTAKIM ELLER OKAN YANMAZ’A RAĞMEN AKÇAKOCA BELEDİYESİ’Nİ YÖNETMEYE KALKTI

“Okan Yanmaz yavaş yavaş iktidar oluyor” diyen Ünsal, “öncürtv.com yazarı Özhan Kızıltan çok güzel özetlemiş. Kadem Direk yine istifa eden MHP’li meclis üyesi. Okan Yanmaz bu istifadan sonra bir abandone yaşadı. Ve bu olaydan sonra bir takım eller Okan Yanmaz’a rağmen Hanife Tetik üzerinden Akçakoca Belediyesi’ni yönetmeye başladı. Bu istifadan sonra da iki tane MHP’li belediye meclis üyesi istifa etmiş oldu.

MHP’DEN İSTİFA ETTİLER AMA MECLİS ÜYELİĞİNDEN NEDEN ETMEDİLER?

Burada şunu sormak lazım. Burada istifa eden her iki isim nereden bu belediye üyeliğine dahil oldular? Milliyetçi Hareket Partisi’nden. Partinin listesinden olmasalar ve Okan Yanmaz gibi bir başkan adayı olmasa meclis üyeliğine girme şansları pek yoktu. Peki, partiden istifa ettiler de meclis üyeliğinden neden istifa etmiyorlar? Çünkü ‘Elimiz orada dursun, bir takım işlere müdahale edelim’ diye. Tabiri caizse Okan Yanmaz yavaş yavaş iktidar olmaya başladı. Ama en son yaşanan istifadan sonra muktedir olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

MHP MECLİSTEKİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KAYBETTİ AMA İTTİFAK VAR

MHP’nin meclis üyeliğindeki üstünlüğü sona ermesine rağmen ittifakın sorduğunu hatırlatan Ünsal, “Cumhur İttifakı ve AK Parti var. AK Partili belediye meclis üyeleriyle memleketin ali menfaatlerini birliktelikle ilçeyi yönetirler. Ancak burada da başka bir sorun var. Biliyorsunuz AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, geçtiğimiz haftalarda Kitabın Ortasından programına katılıp yapılan yanlışları, gördüğü eksikleri, eksik ve ya yanlış demeden ‘Ben olsaydım böyle yapardım’ dedi. Bunun ardından yukarıdan aşağıya bir ültimatom gibi, ikaz gibi Cumhur İttifakı’nın devamı için daha dikkatli açıklamalar yapması konusunda uyarıldı. Şimdi ne olacak? Yanlış görülen, kabul görmeyen bir konuyu AK Parti grubu onaylamadığı zaman ne olacak? O zaman MHP’nin azınlıktaki meclis üyeleriyle AK Parti’nin üyeleri birlikte karar verip doğruları bulacak. Aslında bu çok güzel bir noktaya geliyor. Burada hiç kimse kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda belediyeyi yönetmek gibi bir zafiyetin içine düşmez” görüşlerini ifade etti.

BELEDİYE YÖNETİMİ ÖDENMEYEN MAAŞLARLA İLGİLİ AK PARTİ’Yİ SUÇLUYOR

Akçakoca Belediyesi’nde yaşanan ekonomik bunalım nedeniyle personele aylardır ödenemeyen maaşlarla ilgili aldığı duyumu da aktaran Ünsal,  “Personelin maaşını ödeyemedi ve 2.5-3 aylık maaş belediyede duruyor. Bu ödeme olmayınca mutlaka çare üretilmesi lazım. Bu çarelerin içinde bütün faturayı AK Parti’ye kesmek gibi bir cihete gidiliyor. ‘Biz imkanları kullanacağız ama AK Parti bizi engelliyor’ gibi bir takım gerekçeler sunuluyor. ‘Ayranın yok içmeye faytonla gidiyorsun gezmeye’ hesabıyla beraber bugün Akçakoca Belediyesi işçisinin maaşını ödeyemez halde. Ama bunun da müsebbibi diğer partinin yöneticisi veya meclis üyesi değil. Bunun müsebbibi belediye başkanı.

‘AYRANIN YOK İÇMEYE FAYTONLA GİDİYORSUN GEZMEYE’ HESABIYLA BELEDİYE İŞÇİSİNİN MAAŞINI ÖDEYEMEZ HALDE

Burada insanlara verilen sözler ve vaatler var. Belediyeye seçim sonrası 130 çalışan daha alınmış. Zaten yükün ağır olduğu dönemde 130 kişi daha alıyorsun ve maaşları ödeyemiyorsun. Bunun birinci derecedeki sorumlusu, riyaset makamı. Kimseye fatura kesmeye gerek yok. Kesseniz dahi o fatura karşılığını bulamaz” dedi.

AKÇAKOCA’DA İGM BAŞKANLIĞINA TALİP OLAN BİR SİYASİ YAPI VAR

İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde Akçakocalıların Akçakocalı bir aday yönündeki isteklerini de gündeme taşıyan Ünsal, “Dursun Ay, Hasan Aktürk, Fazlı Koç, Çiğdem Günal hepsi aday ve bu işe talip. Ayriyeten Akçakocalılar da ‘Bizim İGM Başkanımız olsun. Biz burada iktidar değiliz. Belediye bizden değil’ diyor ve bir talepleri var. Ne kadar hayat bulur? İki dönem verildi. Verenler yanlış ı yaptı, parti teşkilatı doğru mu hareket etti? Bunu zaman içinde gördük. Ancak burada AK Parti Teşkilatı’nda ‘Merkezden bir aday’ olsun şeklinde anlaşılmaz bir tutum var. Düzce Merkez’den ibaret değil. Tabi Akçakoca’dan, Yığılca’dan, Kaynaşlı’dan da ibaret değil. Ama burada gerçek olan bir şey var. Akçakoca’da İGM Başkanlığına talip olan bir siyasi yapı var. Hiçbir gücün yok ve oraya bir denge kurma adına” diye konuştu.

AK PARTİ TEŞKİLATLARI MERKEZDEN BİR ADAY İÇİN BASTIRIYOR

“Ben bunun olasılığını pek mümkün görmüyorum” diyen Ünsal, “Merkezden olacak. yani Amerika Birleşik Devletleri’nde beyazlar ayrı, zenciler ayrı otobüslere bir zamanlar ayrı kapılardan biniyordu. Ayrıştırmayan birleştiren, zorlaştırmayan kolaylaştıran bir yaklaşım olmadığı sürece bu memlekette bir takım hizmetlerin ve doğruların hayat bulması çok zor.

Bugün belediyesi maaş ödeyemeyen bir ilçe ve istifaların olduğu bir siyaset kazanının kaynadığı bir yer oranın bir denge içinde olması lazım. Olmazsa da olmaz herkes dünyanın sonu değil. İşin sonunda siyaset öyle bir noktaya geldi ki Sayın cumhurbaşkanımızın tek başına verdiği mücadelenin artık yorulduğunu ve artık nefes alamayacak hale geldiğini görüyoruz. Her yerin dengesi adam gibi kurulmazsa yarın bir gün bu memlekette siyaset adına karar veren insanlar hatıralarında ve hatlarında güzel anılmazlar, bilinmezler” ifadelerini kullandı.

Ünsal,Öncü TV ve 100.2 Öncü Radyo ortak yayınınla ilgiyle takip edilen Yorumlu-Yorum’u Pazartesiden itibaren gün18.00’de izleyiciyle buluşacağını açıkladı.  Ünsal, “Bizlere gerek bu yayının akabindeki yorum köşesine gerek telefonlarımızı verdiğimiz WhatsApp hattına 0541 767 1881 ve diğer sosyal medya üzerinden veya telefon santrali üzerinden değerlendirmemizi, konuşmamızı istediğiniz, gündeme getirmemizi istediğiniz yorumları, haberleri, bilgileri ulaştırabilirsiniz” diyerek de söyleyecek sözü olan vatandaşlara seslendi.

HABER: Mehmet GÜNESEN