Düzce’de dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı Düzce Valisi Cevdet Atay’ın kararıyla tüm kademelerde eğitim-öğretime bir gün süreyle (çarşamba) ara verildi.

Prof. Çakar: Sınavlar aynen devam

Düzce Üniversitesi ise Meteoroloji yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Düzce’yi turuncu kodla uyarmış olmasına rağmen eğitime ara vermedi. Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Gençler yarın bize tatil yok. Sınavlar aynen devam.” sözleriyle kararı duyururken öğrenciler ağır hava şartlarında alınan ‘devam’ kararına tepki gösterdi. Bazı öğrenciler ise karara destek verdi.

‘İsterseniz kardan adam yapalım’

Ulaşım sorunu sebebiyle sınavlara geç kalanlar için de bölüm başkanlığına dilekçe ile başvuru yapmalarını öneren çakar, öğrencileri, “Karsız kardan adam yapmak için buluşabiliriz isterseniz.” sözleriyle de kardan adam yapmaya davet etti.

‘Uzak ilçelerden gelenler ne olacak?’

Uzak ilçelerden Konuralp yerleşkesine gelen bir öğrenci Çakar’ın sosyal medya hesabına yazdığı yorumda, “Uzak ilçelerden gelen oluyor. Konu bir tek sınava geç kalma değil. Allah göstermesin arabası kaydı, kaza yaptı. Hayatıyla oynanıyor.” ifadelerini kullandı.

‘Yolda gelirken bir şey olsa?’

Bir başka öğrenci ise, “Hocam kar küreme araçları yolları bile temizlemezken neden sınavları ertelemiyoruz? Allah korusun yolda gelirken bir şey olsa?” diye sordu.

‘Keşke makul bir güne ertelenseydi’

İstanbul’dan sınavlara yetişmeye çalışan ancak yolda mahsur kalan bir başka öğrenciyse, “Hocam yollar böyle. İstanbul’dan geliyorum otobüs bir o tarafa bir bu tarafa ..Keşke daha makul bir güne ertelenseydi sınavlar...” yorumu yaptı.

HABER: Mehmet GÜNESEN