Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün liderliğinde geçtiğimiz yıl eylül ayında Düzce’de toplu taşıma sistemi baştan aşağı yenilendi. Araların küçülüp sefer sayısının sıklaştığı yeni sistemde otobüs bekleme süreleri minimize edildi. Belediyenin cebinden tek kuruş çıkmadan bir gecede ulaşımda yapılan devrimle artık belediye iştiraki Ulaşım A.Ş. 33 hatta  yolcu taşıyor.

Pandemi sürecinde çalışanları mağdur etmemek için ulaşımda tedbirler alan Düzce Belediyesi okulların açılmasıyla da ihtiyaç duyulan hatlara da ek seferler düzenlemeye başladı. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla toplu taşımaya ilginin artması sayesinde Ulaşım A.Ş. günlük yolcu rekorunu tazeledi. 11 Ekim Pazartesi günü 31 bin 240 yolcu, ‘Uğurböcekleri’ ile seyahat etti.

ARAÇ SAYISI ARTTI EK SEFERLER KOYULDU

Düzce Belediyesi, vatandaşların iş ve okullarına ulaşımlarında sorun yaşama ihtimalini ön görerek hem araç sayısını artırdı hem de ek seferler koydu. Buna göre 108 adet küçük otobüsler Düzce yollarını aşındırırken büyük ve körüklü otobüsler de özellikle yoğunluğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde seferlerini sürdürüyor. Öte yandan ek seferler de devreye alınarak bekleme süresi kısaltıldı.

ÜNİVERSİTE-YURT ARASINA SEFER

Düzce Belediyesi, üniversitenin açılmasıyla daha önce yurtlara olan seferleri de yeniden hizmete aldı. 33 hat üzerinde Düzcelileri taşıyan araçlar, üniversite öğrencilerini de yurtlara kadar taşıyor. Ayrıca Boğaziçi seferleri de 8 araçla çalışmaya başladı.