AK Parti Genel Merkez kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye’nin ilk yerel televizyonlarından biri olarak 21 Şubat 1994’te yayın hayatına başlayan, Düzce basınının amiral gemisi Öncü Televizyonu’nun 28. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Öncü Medya Grubu’na kutlama ziyareti gerçekleştirdi. Vekil Keşir’i Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ağırladı.

‘Öncü, Düzce medyasının amiral gemisi’

Öncü’nün Düzce medyasının en önemli aktörü olduğuna dikkat çeken Keşir, “Öncü Televizyonu, Düzce medyasının amiral gemisi. 28 yıl uzun bir süre. Düzce medyasının en köklü kuruluşlarından biri. O anlamda ben Öncü TV başta olmak üzere tüm Öncü Medya ailesinde, her kademede görev yapan medya emekçilerinin yeni yaşını tebrik ediyorum. Nice senelere diyorum. Eski bir gazeteci olarak emek yoğun bir alan olduğunu biliyorum.” sözleriyle medya grubu bünyesinde çalışan emekçilere kolaylıklar diledi.

‘Şehrin fotoğrafını yerel basın ve STK’lar verir’

Basının siyasetçiler için önemli bir olgu olduğuna dikkat çeken Keşir, “Öncü çok köklü bir kuruluş. Yazılı basında da geçmişten gelen köklü kuruluşlarımız var. Beklediğimiz şehre ait sorunlar ve gündemine ait konularla siyasetin önünü açmaları. Siyasete o haber kanallarını açmaları. Şu anda ben Anadolu gezilerimde ilk yaptığım iş o ilin sivil toplum kuruluşları ve yerel basınıyla bir araya gelmek. Çünkü bize o şehrin fotoğrafını onlar verecek. Yerel basından gelen sorular, STK’ların faaliyet alanları o şehrin fotoğrafını ortaya çıkaran bir şey. Onun için ben Düzce’de beklentimiz basını ben siyaseti besleyen kanallar olarak görürüm.” diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN