Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün, Belediye Başkanlığı görevine gelmesinin ardından ilk adımlarını attığı kentsel dönüşüm projesinde uzun yılların ardından, nihayet mutlu sona geliniyor.

Düzce Belediyesi tarafından Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde sanayi çarşısında yapılacak olan kentsel dönüşümde uygulanacak olan ‘Forum Düzce Projesi’nin lansmanı dün düzenlenmişti.

Kentsel Dönüşüm için hazırlanan "Forum Düzce Projesi" özellikle eski sanayi çarşısında hak sahipleri ve esnaflar tarafından büyük beğeni topladı. Proje ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Eski Sanayi Çarşısındaki hak sahipleri ve esnaflar, “Bu proje tamamlanırsa, Düzce’ye Başkan Faruk Özlü’nün heykelini dikerler” yorumunda bulundular.

“Düzce’de bu projenin yapılmasını istemeyen bir grup var”

Düzce’de Sanayi Çarşısında kentsel dönüşüm projesini istemeyen bir grubun olduğunu savunan Ali Alemdar isimli esnaf, “Yıllardır zaten şehir merkezinde sanayi çarşısı. Bana sorulursa sanayinin en güzel yerinde dükkânı olan bir esnafım. Şu anda görüyorsunuz zaten, inşallah Faruk Özlü bakan beyin çabalarıyla burayı sonlandıracak diye düşünüyorum. Ben sonuna kadar destekliyorum. Biz Düzce'de yaşayacaksak, neden görüntü kirliliği olsun? Çoban Kavşağı Memur - Sen konutları tarafı, sabahleyin 1 saatte gelemiyorsun. Düzce’ye hiç yakışmayan bir görüntü burası, ben biran önce sanayi çarşısının kalkmasını temenni ediyorum, inşallah bakan bey de bu işi başaracak. Düzce'de yapılmasını istemeyen çok grup var. Düzce bu kamburlardan kurtulması lazım, aşka türlü Düzce’nin ilerleme şansı mümkün değil, ilerleyemez. İlerleyen zamanlarda göreceğiz zaten, kendileri ortaya çıkacaklardır. Neden istemiyorlar? Çünkü rant var, rant peşinde koşan kişilere sahibiz. Onun için biran önce Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Bakanımız kimsenin, dediğine kulak asmadan bu projeyi sonlandırılmasını umuyoruz. İnşallah kısa sürede da kepçeyi vururlar diye düşünüyorum” dedi.

 “Proje çok güzel, emek verilmiş”

Projeyi çok beğendiğini söyleyen hak sahibi Nihat Gezici, “Proje çok güzel proje gerçekten emek verilmiş. Projeye gerçekten bize yansırsa eğer gerçekten güzel proje Düzce için artı bir değerdir. Yani hem Düzce için hem bizim için gerçekten güzel bir proje şimdi esnaf olarak biz orada tabii bazı fikirlerimizi beyan ettik, biraz güzelleştirilebilir gibi tabi eksikleri vardır mutlaka da. Biz mesela biraz oran konusunda biraz güzelleştirme yapılabilir. O düşüncemiz var artık yetkililer ne düşünür. Evet. Şimdi bizim bu sanayi burada artık kaldırmıyor. Ben burada esnafım bak müşterim gelemiyor. Buraya ceza yiyen müşterilerimiz de oldu. Çünkü park sağlı sollu park yasakları var. Bizde kalkması taraftarıyız en kısa zamanda. Uzlaşma bürosu ile biz görüştük. Bunlar tabi detaylı görüşmedik. Usulen bir görüştük. Orada konuşulanları aynısını söylediler. Yani dükkân yerine dükkân belirli bir metrekare karşılığında dükkâna dükkân veya daire karşılığında verebiliriz dediler. Bilmiyoruz bakalım çoğunluk ne der? Tabi biz çoğunluğa göre hareket edeceğiz inşallah. Yok, orası ayrı bir proje burası ayrı orası ayrı bir proje bu kentsel dönüşüm tabi. Şimdi Sayın Faruk Özlü'de onu beyan etti. Yani sizin zarar etmenizi istemiyorum gibi güzel bir kelime kullandı. Biz de ona güvenerekten umutluyuz” diye konuştu.

“Düzce’ye yakışır bir proje olmuş”

Eski Sanayi Çarşısının Düzce’nin merkezinde kaldığına ve burasının bir an önce taşınması gerektiğine vurgu yapan esnaf Yalçın Subaşı, “Projeyi inceledim, inceledim derken öyle çok detaylı bakamadım. Yani Düzce'ye yakışır bir şey yapmışlar. Sanayi çarşısında çok büyük sıkıntı var. Yani bu bölgeye kaçan, Çoban’dan kaçan, oradan geçen, buradan geçen, herkes buraya geliyor. Artık burada işi olmayanlar bile buradan geçiyor. Mal sahibi olmadığımız için biz uzlaşma yapmadık, ama orada yazıldık. Yani oradaki dükkânlara yazıldık. Bizim için iyi olur, iyi olur ya. Yani yeni yüz yeni arayış iyidir. Yani bu hengâme bu şehir içerisindeki engeli kalkar iyi olur” ifadelerini kullandı.  

“Toplantı vakitsiz yapıldı…”

Dün düzenlenen lansmana zamansız yapıldığı için katılamadığını dile getiren hak sahibi Recai Gül ise, “Yani bu büyüklükte bir dükkân isterim. Yani bir işyeri isterim. Babalarımız zamanında geldiği için çok eski olduğu için zamanında birimimizin isminin kaybolmamasını isteriz buradan. Dünkü toplantıya işlerim olduğu için katılamadım. Saat 6’dan sonra veya bir pazar günü olabilirdi toplantı. Hani daha çok düşüncemi söyleyemiyorum. Göremediğim için, zamansız bir saatte olduğu için. Ama burada oda başkanının gelip belirtmesi lazımdı. Bize söylemesi lazımdı” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI