45 yaşındaki Sıdıka Çemenç 2 engelli çocuğu ile Hamidiye Mahallesi’ndeki tek gözlü bir odada yaşam mücadelesi veriyordu. Sesinin duyulması için Öncü Haber Merkezi ile irtibata geçen Çemenç için Öncü Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım ile irtibata geçti. Bunun üzerine Düzce Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri aileyi evlerinde ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

Aileye gereken her türlü gıda ve nakdi yardım desteğinin verileceğini söyleyen Yetkililer, Düzce Valiliği Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı yetkililerine ailenin durumu hakkında bilgi verdi. Vakıf tarafından aileye önce gıda yardımında, ardından da nakit para yardımında bulunuldu.

“Öncü Televizyonu’nun tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum”

Konu ile ilgili Öncü Haber Mikrofonuna konuşan Sıdıka Çemenç, “Eşimden ayrı yaşıyorum. Boşanma davamız vardı ama virüs nedeniyle ertelendi. Ayrı yaşadığım eşim bana nafakamı dahi ödemedi. Bu nedenle, bu tek göz oda da yaşamaya başladı. 3 oğlum var, 2’si engelli. Büyük oğlum babasının yanında yaşıyor. 2 engelli çocuğuma da ben bakıyorum. Çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Sesimi duyurmak için Öncü Televizyonu ile irtibata geçtim. Onlar da başka yerleri aramışlar. Geçtiğimiz günlerde valilikten birileri geldi ve yaşadığım evi gördü. Çocuklarımın engelli raporunu gösterdim. Bana önce gıda yardımında bulundular. Daha sonra da nakit para yardımında bulundular. Sesimi duyurdukları için Öncü Televizyonu’nun tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı, burada sefalet içinde yaşamak zorunda olacaktım. Engelli çocuklarımın 500 TL aldığı maaş var. Onunla geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Oturduğum evin kirası 300 TL. Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz.” dedi.