Düzce’nin il oluşunun 20. yılında Öncü Haber ekibi, Düzce’yi Düzceliler’e sordu. Mikrofon uzatılan vatandaşların çoğu Düzce’nin gelişme kaydettiği üzerinde durdu.
İşte Öncü Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların düşünceleri.
Öncü Haber mikrofonlarına konuşan bir vatandaş şunları söyledi: “Düzce’miz il oldu yalnız bazı eksikliklerimiz var. Düzce’miz çok güzel bir yer, buraya bir tren gerek. Tren bağlantısı olsa daha rahat olur. Bana göre Düzce tam bir il oldu.”
“Düzce şuan küçük İstanbul”
Düzce’yi küçük İstanbul olarak gören Rahman Çalışkan konuşmasında şunları belirtti:  “Ortalama 10 yıl İstanbul’da çalıştım. Arada bir Düzce’ye gelip gidiyorum, Düzce’yi şuan küçük İstanbul olarak görebiliyorum. Hem doğa olarak hem gelişme olarak ve sanayileşme olarak çok ilerledik. Şuan işsizlik ile ilgili sıkıntılarımız olmasına rağmen, çevre düzenlemesi ile tabiatımızı koruyalım.”
“Düzce’yi seviyoruz, Düzce çok güzel bir il”
Düzce’yi çok sevdiğini belirten Ersan Tokaç şöyle konuştu: “Düzce iyi bir il oldu. İlimizin ilerlemesinde yetkililerimizin çok büyük fonksiyonları olmuştur. Düzce’yi seviyoruz, Düzce çok güzel bir il her ilde olduğu gibi düzeninde eksikleri mevcut yetkililerin üstesinden gelebileceğine inanıyorum.”
AK Parti’nin Düzce’nin çehresinin değiştirdiğini söyleyen Recep Acaroğlu şunlar ifade etti: “AK Parti başa geldiği geleli birçok şey değişti. Örnek verecek olursak organize sanayi geldi, yollar yapıldı, kalıcı konutlar yapıldı.”
Düzce’de hizmetin iyi yapıldığını belirten Yakup Dursunoğlu şöyle konuştu: “Köpeklere Kurtsuyu köyüne barınak yapıldı. Yollarımız ve hizmet dağılımı gayet güzel. Çiftçilere destekleme gayet güzel. Caddelerimizde fazla köpek kalmadı.”
“Trafik başlı başlına bir sorun”
Çöp kokusundan şikayet eden Harun Kurt şunları belirtti: “Düzce’de araç parklanması olsun, trafik olsun başlı başlına bir sorun. Esnafım burada çöp kokusundan müşteriler dükkâna girmiyor. Kriz var, işsizlik hat safhada, satış yok. Buradaki motosiklet ve bisiklet parkları bize sıkıntı oluşturuyor.”
“Çevre iller baz alındığında yaklaşık 10 yıl geriden geliyoruz”
Düzce’de değişen fazla bir şey olmadığını söyleyen Ersin Resuloğlu şunları ifade etti: “20 yıllık süreçte baktığımız zaman değişen pek bir şey yok. Depremden sonra yaşanan enkazlar ve otoparklar pek sağlıklı değil. Düzce valimiz geldiğinde de Düzce böyleydi şimdide aynı. Çevre illere bakıldığında çok büyük değişiklikler var biz hep aynıyız. Düzce’deki yetkililer makamlarında değil de ara sokakları ve caddeleri gezseler zaten durumu görecekler. Çevre iller baz alındığında yaklaşık 10 yıl geriden geliyoruz.”
“Düzce il olmasaydı bunların hiçbiri yapılmazdı”
Düzce’nin 20 yılda çok geliştiğini belirten Alaattin Doğan ise şöyle konuştu: “Düzce 20 yılda çok güzel değişiklikler meydana geldi. Düzce’mizin başına gelen yetkililer gayet güzel çalışıyor. Örnek verecek olursak, yeni hastaneler yapıldı, üniversiteler yapıldı. Düzce il olmasaydı bunların hiçbiri yapılmazdı. Düzce Belediyesi de gayet güzel hizmet vermeye başladı. Gören göz kılavuz istemez, her geçen gün daha da güzel ilerliyoruz. Düzce il olmasaydı bu imkanları hiçbir şekilde göremezdik.”
“Kaldırım taşı yapmakla, heykel getirmekle oluyorsa bu iş, ben de yaparım”
Düzce’de sanayinin geri kaldığını belirten Turan İnanoğlu şunları söyledi: “Düzce’deki yetkililer Hendek’teki organize sanayi bölgesini görsünler. Çok güzel temiz ve planlı bizim organize sanayi bölgesinde hiçbir şey yok maalesef. Organize sanayinde yangın çıktı, oraya 2 ambulans ve 2 itfaiye bırakılması gerekiyor bence, ama hiçbiri düşünülmüyor. Vatandaş olarak bunlarım ben düşünüyorsam yetkililerinde düşünmesi lazım. Kaldırım taşı yapmakla, heykel getirmekle oluyorsa bu iş, ben de yaparım. Bir ara tramvayımız vardı, nereye gitti? Maliyeti nedir. Bu vatandaş için ne yapıldı diye bakarsak hiç bir şey yapılmadı. EDS sistemini devreye soktular. Arabanın içinde sigara içilmiyor. Bir bu yapılacak kalmıştı. Ülkemizin buna kadar yapılacak birçok şey var. Belediyelerin ve yetkililer koltukta oturup kalmasın çıkıp baksın.”

HABER: Ç.RESULOĞLU