İnönü, Avni Akyol parkları ile Anıtpark Meydanı’nı kapsayacak “Millet Bahçesi” 1. etap projesinin inşaat ihalesi TOKİ tarafından 15 Mayıs 2020 Cuma günü gerçekleştirilirken, alanda düzenleme ve hazırlıklar tamamlandı.

Toplam 30 bin metrekare alanda yapılacak ‘Düzce Millet Bahçesi’ için haziran ayında başlayacağı duyurulan çalışmalar temmuz ayına sarkarken, Düzceli vatandaşlar Millet Bahçesi içinde neler görmek istediklerini Öncü Haber’e anlattı.

Bazı vatandaşlar, Millet Bahçesi içinde oturma alanları, çocuk oyun alanları, havuzlar ve belediyeye ait tesisler görmek istediklerini söylerken, bazıları ise belediyenin Millet Bahçesi dışında diğer öncelikli çalışmalara ağırlık vermesi gerektiğini ifade etti.

“Seçimlerin üzerinden uzun zaman geçti, elle tutulur gözle görülür bir hizmet göremedik”

Millet Bahçesi’nin Düzce’nin önceliği olmadığını söyleyen bir vatandaş, “Millet Bahçesi’nden önce Düzce’ye yapılması gereken çok hizmetler var. O kadar yıkılan yer var. Seçimin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen Biz Düzce’de elle tutulur, gözle görülür bir hizmet göremedik. Millet Bahçesinden önce Düzce’nin ana problemleri çözmeli.” dedi.

“Millet Bahçesi milletin olacaksa, millete faydalı olacak her şey yapılabilir”

Bir başka vatandaş da, “Millet bahçeleri, millet için yapılan bir proje. Burada halka faydalı olan her şey konulabilir içine. Mesela, çocukların oynayabileceği alanlar, yeşillikler, gölgelikler, çardaklar gibi. Halkın huzur bulacağı bir yer yapılabilir.” diye konuştu.

“Çocuklara öncelik verilmeli”

Millet Bahçesi’nin çocuklar için özel bir yer olmasını gerektiğini ifade eden bir başka vatandaş, “Millet Bahçesi projesini destekliyorum. Ancak, bu proje çocuklar için özel bir yer olmalı. İçinde çocuklara özel alanlar olmalı.” şeklinde konuştu.

“İçinde belediyenin işleteceği tesisler olmalı”

Millet Bahçesi içinde belediyeye ait tesisleri görmek istediğini dile getiren bir başka vatandaş, “Burası halkın oturacağı, dinleneceği özel bir yer olacak sonuçta. Bu yüzden insanlar bu huzur dolu ortamda, çayını ve kahvesini içmek isteyecek. Bu nedenle Belediyenin işleteceği özel tesisler ve kafeteryalar olabilir içinde.” ifadelerini kullandı.

“Millet Bahçesi’nin içinde yeşillik ve havuzlar olmalı”

Millet Bahçesi içinde yeşillik alanlarının bol olmasını ve süs havuzlarının olmasını isteyen başka bir vatandaş, “Sonuçta bu proje, Düzce halkı için yapılacak. Bu nedenle görsel bakımdan çok iyi olmalı. İçinde bol yeşilliklerin, süs havuzlarının olması gerekiyor. Çünkü Düzce Millet Bahçesi, bildiğim kadarıyla geniş bir alana yapılacak. Çocuk oyun alanları ve insanların güzel vakit geçirebileceği alanlar, kent mobilyaları yapılabilir.” ifadelerine yer verdi.

“Güzel bir proje olacağına inanıyorum”

Millet Bahçesi Projesi için, “Güzel bir proje olacağına inanıyorum.” diyen bir başka vatandaş ise, “Millet Bahçesi Projesi büyük bir proje. İnsanların içinde ne görmek istedikleri, bu projenin içinde olacaktır diye düşünüyorum.” diyerek düşüncesini dile getirdi.