Düzce Belediyesi, bir süredir kapalı olan Şerefiye Mahallesi’nde bulunan Hacı Bayramzade Katlı Otopark’ı yeniden hizmete açtı. Bugün hizmet vermeye başlayan katlı otoparktaki fiyat politikasını Öncü Haber yerinde takip etti.

Haziran ayının ilk günlerinden bu yana katlı otoparkın kapalı olmasını fırsata çeviren şehir merkezindeki çok sayıda otopark işletmecisi fiyatlarına yüzde yüz gibi fahiş bir oranda zam yapmıştı. Bu duruma tepki gösteren halkın sesi olan Öncü Medya, sık sık yaptığı haber ve yayınlarıyla sorunun üstüne gitmişti.

Bayram öncesi artan tepki ve mağduriyetlere kayıtsız kalmayan Düzce Belediyesi, bugün itibariyle katlı otoparkı tekrar hizmete açarken, araç giriş ücretlerinde ise tarife değişikliği yapmadı.

Sabah 07:00 - gece 24:00 saatleri arasında hizmet vermeye başlayan katlı otoparka giriş ücreti araç başına gün boyu 5 TL olarak belirlendi. Düzce Belediyesi’nin katlı otoparkın açıldığı yönünde günler öncesinden bir duyuru yapmaması nedeniyle otoparkta araç sayısının az olduğu görüldü.

Katlı otoparkın Kurban Bayramı boyunca 5 TL ücretle hizmet vereceği öğrenilirken, bayram sonrasında da fiyatlarda artışa gidilmesi öngörülmüyor.

Katlı otoparkın kapanmasını orantısız fiyat artışıyla haksız kazanca çeviren açık otoparkçılar, belediyenin sorumluluğunda katlı otopark hizmetinin tekrar başladığı ilk gün fiyatlarını düşürmedi.

Özellikle çarşının göbeğinde bulunan ve kimisi tüm gün için 10 TL kimisi ise saat başına 5 TL alan açık otopark işletmecilerinin giriş ücretlerini geri çekip çekmeyeceğini zaman gösterecek.

HABER: Savaş ARI