Öncü Haber ekibi, Aziziye Mahallesi’nde pazartesi ve perşembe günleri kurulan pazaryerinin nabzını tuttu.  Alışveriş yapmak için pazaryerini tercih eden vatandaşlar, fiyatları diğer haftalara göre daha uygun bulduklarını söylediler.

“Pazar fiyatları diğer haftalara göre normal”

Köylü pazarının bulunduğu alanda bahçesinde yetiştirdiği organik ürünleri satan Naciye Turan isimli esnaf, Öncü mikrofonuna yaptığı açıklamada, “Pazar fiyatları diğer haftalara göre normal. Müşteriler biraz durgun. Bugün durgunluk yaşanıyor. Ben kendi bahçemde ürettiğim doğal ürünleri satıyorum” dedi.

“Tarlada yetiştirdiğimiz ürünleri uygun fiyata satıyoruz”

Köylü pazarındaki Hikmet Kiraz isimli esnaf kendi bahçesinde ürettiği ürünleri, köylü pazarında uygun fiyata sattıklarını dile getirerek, “Pazar fiyatları çok güzel. Tarlada yetişen kendi ürünümü satıyorum. Bir tek değirmene para veriyorum. Onun haricinde hepsi tarladan. Her şey var. Benim 5 dönüm yerim var. Ne istersem var. Oraya ne aklıma geldiyse ekiyorum. Beni tanıyan çok var. Tabii buraya kadar gelip de…  Müşteri beni arıyor yani. Müşteri çok güzel” diye konuştu.

“Marketler ve Pazaryeri fiyatları arasında uçurum var”

Market ve pazaryeri fiyatları arasında büyük bir uçurum olduğunu bu nedenle pazar alışverişi için köylü pazarını tercih ettiğini ifade eden Cengiz Şahin isimli vatandaş,  “Marketler ve pazaryeri fiyatları arasında büyük bir uçurum var. Bu nedenle alışveriş için pazaryerini tercih ediyorum. Fiyatlar büyük marketlere göre normal yani. Ben köylü vatandaşların kazanmasını istiyorum. O yüzden alışverişimi köylü pazarından yapıyorum” şeklinde konuştu.

“Pazar fiyatları normal”

Alışveriş için pazaryerini tercih eden Muharip Gaziler Derneği Düzce Şube Başkanı Vedat Nefesoğlu,  “Köyden gelenler biraz pahalı, ama şu anda normalde diyebilirim, çok da pahalı değil” ifadelerini kullandı.

“Pazaryeri fiyatları marketlere göre daha uygun”

Pazaryeri fiyatlarının zincir marketlere göre daha uygun olduğunu kaydeden Mehmet Aydın isimli esnaf,  “Pazar fiyatları şu an gayet iyi bence. Çünkü üreticinin bunu üretirken, epey bir masrafı oluyor. Baktığın zaman üreticiler şu an para kazanmıyor. Tüketiciye de pahalı geliyor ama arada artık kaynıyor gidiyoruz. Hal fiyatları normal. Müşteri iyi. Düzgün çalışan olduktan sonra müşterin oluyor. Büyük marketler ile pazaryerini kıyaslarsak, pazaryerinde taze mal olur. Fiyatlar derseniz bunlar kimi zaman kampanya yapar, kimi zaman yapmaz ama genelde market fiyatları pazara göre yüksektir. Pazar fiyatları marketlere göre daha makul olur genelde” ifadelerine yer verdi.

“Ben ucuz olduğu için pazaryerini tercih ediyorum”

Pazaryerinde fiyatların uygun olması nedeniyle her zaman pazaryerinden alışveriş yaptığını ifade eden Zülkarneyn Şahin isimli vatandaş,  “Bence pazaryeri fiyatları çok uygun. Ama tabi parası olan için uygun. Parası olmayan için de biraz sıkıntı yapar. Büyük marketlere göre fiyatlar bence daha uygun” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI