Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "Yeni bir vizyon ile Düzce Belediyesi" sloganıyla Düzce Belediyesi’nin yeni logosunu tanıttı. Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen lansman toplantısında şaha kalkan at üzerindeki Konuralp Gazi figürünün yer aldığı logo büyük alkış aldı.

Logonun esin kaynağı ve temsil ettiği değerler üzerine yaptığı açıklama sonrası katılımcıların görüş ve önerilerine kulak veren Başkan Özlü, gelecek ay Düzce Belediyesi Meclisi gündemine taşınacak logoya son halini Düzceliler’in vermesini istedi.

Siyasilerden STK temsilcilerine, gençlerden idarecilere birçok davetli mikrofonu eline alarak logoya dair memnuniyet ve tavsiyelerini paylaştı.

Başkan Özlü, yeni logonun altında bulunan Düzce Belediyesi’nin kuruluş ve aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yılı olan 1881 yazısı üzerinde ağırlık kazanan değişim önerilerini dikkatle dinledi. 1881’deki beyaz renkli ilk 8 yazısının daha belirgin olması yönünde ortak görüş ortaya çıkarken, tasarımı hazırlayan ajans temsilcilerinden revizyon yapılması talep edildi.

Düzcespor’u temsil eden mavi ve kırmızı renklerinin hâkim olduğu logoda sadeliği ön planda tuttuklarını vurgulayan Özlü, katılımcılardan gelen tüm öneriler ışığında tasarımı güncellenecek logonun haziran ayındaki ilk meclis toplantısında onaya sunulacağını aktardı.