Yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında bulaş riskini azaltmak için şehiriçi halk otobüslerinde ayakta yolcu alınması yasaklandı. Buna ek olarak da vatandaşların ulaşım kartlarına HES kodlarını entegre etmesi zorunluluğu getirildi.

DENETİMSİZLİK BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNDE

Daha önce defalarca kez gündeme taşınmasına rağmen toplumsal hayatın önemli bir bölümü olan otobüslerdeki manzara değişmedi. Salgının kontrol altına alınması açısından büyük bir önem taşıdığı halde otobüslerde kurallara uyulmaması denetimsizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

SÖZDE YASAK VAR!

Duyarlı bir vatandaş, yasaklara rağmen tıka basa yolcuyla şehir içinde sefer yapan Düzce Belediyesi’ne ait bir otobüsün görüntüsünü daha 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na gönderdi. Görüntülerde otobüsün koltuk kapasitesinin dolu olduğu ve birçok yolcunu ayakta, dip dibe yolculuk ettiği görülüyor.

‘MECBUR KALMASAM BİNMEM’

Otobüslerdeki kural tanımazlığa tepki gösteren ve kronik hastalığı bulunduğunu belirten vatandaş, “Kronik hastayım. Mecbur kalmasam zaten binmem. Böyle rezalet olunca göndermek istedim” ifadelerini kullandı.

‘HES KODU DELİNİYOR’ İDDİASI

HES Kodu zorunluluğunun da iki binişlik kartlarla ihlal edildiğini iddia eden vatandaş, “Kartı olmayanlar iki binişlik karta HES kodu tanımlamadan binebiliyor ama HES kodu tanımlanmayan kartların yolcusunu almıyorlar” cümlesiyle de tuhaf duruma dikkat çekti.

Vaka sayısının yeniden artışa geçerek ‘kırmızı’ renge adım adım yaklaşan kentte her alanda kurallara bütünüyle uyulması büyük önem taşırken halk otobüslerinden gelen görüntüler korkutuyor. Her gün tıka basa otobüslere binerek yolculuk yapmak zorunda kalan vatandaşlar denetimlerin arttırılmasını istiyor.

(ÖNCÜ HABER MERKEZİ)