Düzce servisçiler esnafı tarafından Düzce Belediyesinin önünde eylem gerçekleştirildi. Belediyenin yaptığı uygulamalara karşı sitem eden, haklarının yendiğini düşünen S plaka sahipleri, Düzce Şehirler Arası Otobüs Terminalinden Düzce Belediyesinin önüne kadar konvoy oluşturdular. Konvoy nedeniyle, trafikte kısa süreli sıkışmalar oluşurken, polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

D4 ve D2 belgelerine sahip olmalarına rağmen ilçelere servis çekememekten yakınan S plaka sahipleri Düzce Belediyesi’ne seslerini duyurmak üzere açıklamalarda bulundular.

Açıklamalarında şunları ifade ettiler:

Düzce servisçileri esnafı olarak belediyemizin S plakası için istemiş olduğu çalışma ruhsatı ve güzergah belgelerini araçlara takmak için vermiş olduğu zamanın yetersizliğinin mağduriyetini yaşamaktayız. Malum ülke ve dünyayı etkisi altına alan covid 19 salgının etkisinde olduğumuz bu günlerde okulların ve fabrikaların kapanması biz servisçi camiasını büyük ölçüde etkilemiş ve maddi zorluk içine sokmuştur. Bu 4 aydır yaşamış olduğumuz salgın sürecinde Bağkur- SGK primlerinin ve içinde bulunduğumuz bu ayın araç bandrollerini ödemek zorunda kaldık. Yine bu süreçte bağlı bulunmuş olduğumuz odamızdan hiçbir destek almadan 30.08.2020 tarihinde açılması öngörülen okullara biz servisçi esnafı olarak hazırlık yapmaya çalışırken bir yandan da bu maddi zorluğu aşmaya çalışırken belediyemizin bize dayatmış olduğu bu evrakların bizleri büyük bir zorluk içine ittiğini belirtmek isteriz. Bu yaşanan zor süreç aralığında ve kısa zaman periyodunda evraklarımızın tamamlanması için verilen sürecin ne denli yetersiz olduğunu gözler önüne ermektedir. Biz servisçi camiası olarak bu tarihin daha ileri bir sürece alınıp belediyemizin bize bu evrak konusunda yardımcı olmasını ve bize kolaylık sağlamasını talep etmekteyiz. Gereğinin yapılmasını arz ederim.