15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan Börü filminde rol alan ve Şehit Astsubay Ömer Halis Demir’i canlandıran Sezgin Kuşçu, Öncü Haber mikrofonuna konuştu.
Ömer Halis Demir’i belgesel ve sinema filmi olmak üzere iki projede canlandırdığını söyleyen Sezgin Kuşçu, şu ifadelerde bulundu:





“Düzce Yığılca doğumluyum. Böyle bir rol bana verildiği için çok gururluyum. Sahneleri canlandırırken gözlerimiz doldu. İki ayrı projeydi. Sinema filmi ve belgesel çektik. Geçen yıl yapımcımız Alper Çağlar, Ömer Halis Demir’e benzeyen oyuncular arasından beni seçti. O ara Yığılca’daydım. Teklif geldi ve ben hiçbir ücret ve şart talep etmeden kabul ettim. Üç ay sonra çekimler başladı. Filmimizi çektik. Daha sonra da 14 Temmuz’da TRT’de yayınlanan belgesel için beni uygun gördüler. Onu da tereddütsüz kabul ettim. “
 
 “Duygu dolu anlar yaşadım”

Belgesel ve sinema filmi projelerinin çekiminde duygu dolu anlar yaşadığını vurgulayan Sezgin Kuşçu, şöyle konuştu:

“Her ikisinde de çok duygulandığım anlar oldu. Örneğin şehidimizin kabrinde kız çocuğunun karanfil bırakması, şehitlerin ölmediğini göstermesi; sinema filminde de kefen içerisindeki sahnede çok duygulandım. İnşallah bundan sonra da Ömer Halis Demir rollerinde oynamak istiyorum. İlerleyen dönemlerde Fethi Sekin şehidimizin de bir filmi olursa onda da oynamak isterim.”
 



“Şehidimizin ailesi Düzce’ye gelecek”

Aktif olarak farklı projelerde de yer aldığını söyleyen Sezgin Kuşçu, Ömer Halis Demir’in ailesiyle de sık sık görüştüğünü belirtti. Kuşçu, şunları söyledi:

“Birçok dizide oynuyorum. 4 sezondur Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde oynuyorum. Başka diziler ve sinema filmlerinde de rol aldım. Tabii ki benim için en önemli olan Ömer Halis Demir’i canlandırdığım projelerdi. Ailesiyle görüşüyoruz. Seminerlere gidiyoruz. İnşallah önümüzdeki sene 15 Temmuz’da Düzce’yi de ziyaret edecekler.”
 
 
 “Düzce’nin tanıtımına katkıda bulunmak istiyorum”

Yeni bir sinema filmi projelerinin olduğunu fakat ismini henüz açıklayamadıklarını söyleyen Sezgin Kuşçu, bir Düzceli olarak memleketini tanıtmak istediğini belirtirken şu ifadelerde bulundu:

“Bir Düzceli olarak memleketimi tanıtmak istiyorum. Yığılca’nın, Akçakoca’nın Gölyaka’nın Düzce’nin her yerini tanıtmak istiyorum. İnşallah başka projelerde yer alırız. Basınımız çok büyük destek gösterdi. Batı Karadeniz bize destek verdi."

“Allah bir daha yaşatmasın”

Tiyatro, diksiyon, hitabet sanatı gibi eğitimleri aldığını ve eğitimlerini sürdürdüğünü belirten Sezgin Kuşçu, son olarak 15 Temmuz gibi hain girişimlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Kuşçu, şunları söyledi:

"Allah bir daha bize 15 Temmuz’u yaşatmasın. İstanbul’daydım, kötü bir geceydi. 15 Temmuz gazilerimizle de görüştük bir seminerde bulunduk.  Bu olayı birebir yaşadıklarını anlatırken gözleriniz doluyor zaten. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin. Rabbim bir daha böyle şeyler göstermesin."

HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: C.A.KUŞ