Düzce’de site ve tesis yönetiminin geliştirilmesi, günümüz şartlarına uygun ve vatandaş odaklı yönetiminin oluşturulması amacıyla Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kararı ile kurulan Bahçeşehir Yönetim A.Ş. bina, site ve tesis yönetimi ile ilgili çalıştay düzenledi.

Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde başlayan çalıştaya, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Belediye Başkan Yardımcıları, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı ve Düzce Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversiteden öğretim görevlileri ile konularında uzman 18 panelist katıldı.

BAHÇEŞEHİR A.Ş İLKLERE İMZA ATTI

Bahçeşehir A.Ş. ve Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği’nin kurumsal videolarıyla başlayan çalıştayın ilk konuşmasını yapan Bahçeşehir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Asuk, “ Belediye Başkanımızın göreve geldiği ilk andan itibaren ilklere imza attığı bir şirketteyiz. Vatandaş odaklı çalışan bir şirketiz. Bölgesel olmaktan çıkıp Düzce’nin geneline hitap eden bir şirket olma yolunda ilerliyoruz. Bu çalıştayda tecrübe paylaşımı yapacağız. Çalıştayımız hayırlı olsun” dedi.

Ardından kürsüye gelen Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, dernek olarak 65 milyon konutun olduğu Türkiye’de birçok çalıştay yaptıklarını kaydederek , “ Düzce Belediyemiz ile birlikte ilk protokol ile çalıştaylarımıza başlıyoruz” diye konuştu.

BAHÇEŞEHİR’İN CAZİBESİNİ ARTIRDIK

Bina, Site ve Tesis Yönetimi Eğitim ve Sertifika Programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Türkiye’de bu konuda bir farkındalık oluşuyor. Bu fikir beni çok mutlu etti. Düzce özelinde, ilimizde 99 depreminden sonra kurulan Kalıcı Konutlar denildi. Bu bölgede yaklaşık 50 bin kişi yaşıyor. Şehircilik açısından da çok güzel bir bölgemizdir. Fakat küçük şehirlerde insanlar merkezde yaşamak istiyor. Depremden sonra burası cazibesini kaybetti ve insanlar yeniden merkeze gelmek istedi. Buranın çok güzel bir bölge olduğunu ve ne yapabileceğimizi düşündük. Cazip hale getirmek için ilk olarak depremi çağrıştıran bir isim olmasında diye Bahçeşehir olarak değiştirdik. Düzenli bir şehirleşme örneği olduğu için bu ismi seçtik. İkinci olarak da bu bölgede site yönetim şirketi kuralım ve hizmet götürelim dedik. Düzce Bahçeşehir Yönetim A.Ş. bu şekilde kuruldu” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZ MEMNUN OLUYOR

Mahalle toplantıları yapıldığını ve vatandaşların site yönetiminin oluşturulmasını istediğini gözlemlediğini ifade eden Özlü, “ 8300 konutun 4000 konut Bahçeşehir A.Ş’den hizmet almaya başladı. Bu bölgede yaşayan insanlardan çok cuzi bir miktar alıyoruz ve Düzce Belediyesi olarak biz de sübvanse ediyoruz. İnsanlar kendi istekleriyle hizmet alıyorlar ve büyük bir memnuniyet olduğu inancındayım. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Türkiye Kentsel Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, Başkan Özlü’nün konuşmasının ardından tablo hediye etti. Toplantı oturumlarla devam etti.