Düzce’ye her alanda değer katacak olan proje ve yatırımları bir bir hayata geçiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, devam eden projeleri bizzat yerinde inceleyerek ekibine talimatlar vermeye devam ediyor. Başkan Özlü son olarak Mergiç Mahallesi yolu İstanbul Caddesi’ndeki asfalt çalışmasının sürdüğü alanı gezdi.

Daha sonra Düzce’de ikili eğitimi bitirmek ve merkezde kalan okulları şehir dışına taşımak için kendisinin öncülük ettiği Kasım Aktaş Ortaokulu’nun Aziziye Mahallesi’nde süren inşaatına giden Özlü, gelinen noktayı yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden çalışma takvimi ile ilgili bilgi aldı.

‘ŞEHRİN DÖRT BİRT YANINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR’

O anları sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Özlü, “Düzce’mizin dört bir yanında çalışmalarımız devam ediyor. Mergiç Yolu İstanbul Caddesi asfalt çalışması ve şehrimize değer katacak Kasım Aktaş Ortaokulu inşaatı tüm hızıyla sürüyor.” notunu düştü.

Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamadaysa, “24 dersliğini iş insanı Kasım Aktaş’ın, 24 dersliğin ise Milli Eğitim Bakanlığı, Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Belediyesi ve bağışçıların destekleriyle yapımı devam eden okulun kaba inşaatının kısa sürede bitmesi öngörülüyor. Okulun doğu kesiminde bulunan 3 katlı bölümünün tuğlaları örülürken, batı kısmının direk betonlarının atılmasının ardından tuğla örme işlemine geçilecek. Okulun arka bölümüne konuşlandırılan spor salonunun ise betonu atılırken, tek kat üzerine inşa edilecek salonun da kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.” denildi.

‘ÇOCUKLARIMIZ FERAH BİR ORTAMDA EĞİTİM GÖRECEK’

İnşaattaki çalışmaların son durumunu yerinde inceleyen Başkan Dr. Faruk Özlü, yapımı devam eden okulun, Düzce’ye eğitim noktasında büyük katkı sağlayacak bir yatırım olduğunu ifade ederek, “İlimizde ikili eğitimi kökten çözecek olan okul inşaatındaki çalışmalar devam ediyor. Çocuklarımız burada geniş alan içerisinde daha rahat ve daha sağlıklı ortamda eğitim hayatlarını devam ettirecek. Ana binanın ardından yan cephelerin de yapımının tamamlanmasıyla kaba inşaat kısmı bitirilmiş olacak. Okulun arka bölümünde bulunan spor salonu inşaatı da ana bina ile eş zamanlı olarak devam ediyor. Süreci en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Kalan kısımların da kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla hep birlikte hizmete açacağız.” dedi.

ÖZLÜ ‘ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM AÇILACAK’ DEMİŞTİ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulu’nun 16 Kasım 2020’deki temel atma törenindeyse “Bu okulu inşallah gelecek eğitim dönemine yetiştireceğiz. Hafriyat işini ve peyzajını Düzce Belediyesi yapacak. Gelecek yıl, yani 2020 – 2021 eğitim yılına burası yetişecek. Biliyorsunuz bir işin bitirilme süresi, bitirmek istediğiniz süre kadardır.” demişti.

OKULLARIN AÇILMASINA 18 GÜN KALDI AMA…

İnşaattaki son durumla birlikte Düzce Belediyesi’nin verilen tarihe yetişmeyen çalışmalarına bir yenisinin daha eklendiği görüldü. 2021-2022 yılında eğitim-öğretime başlayacağı açıklanan Kasım Aktaş Ortaokulu’nun zemin ve 1. katının henüz duvar örme işlemleri tamamlanmazken 2. kat ise kolon dökme aşamasında kaldı. Yeni eğitim-öğretim yılına 18 gün kala henüz kaba inşaatı bile bitmeyen okul inşaatı hedefin çok uzağında kaldı.

KERVAN, MUTFAK SANATLARI MERKEZİ VE MİLLET BAHÇESİ…

Geçtiğimiz mayıs ayında Düzceliler’in hizmetine açılacağı duyurulan Millet Bahçesi de bu tarihin üzerinden 3.5 ay geçmesine ve yazın son ayına gelinmesine karşın hala açılamadı. Yine trafiğin arapsaçına döndüğü Kervan Kavşağı’nda uygulanan olan iyileştirme projesinin de Ramazan Bayramı sonrası yapılacağı açıklanmış ancak projeye Kurban Bayramı sonrası ancak başlanabilmişti. Düzce Kasrı’nın yerinde yükselen Mutfak Sanatları Merkezi için de temmuz ayı işaret edilmesine rağmen açılış henüz gerçekleşmedi.

Son olarak Kasım Aktaş Ortaokulu’nda da hedeflenen süreden sapılması Başkan Özlü’nün projelerini yürüten ve tarihler hakkında kendisini bilgilendiren ekibiyle ilgili soru işaretlerini bir kez daha gündeme getirdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN